Essays about: "Clostridium spp"
Showing result 1 - 5 of 7 essays containing the words Clostridium spp.
-
1. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. READ MORE
-
2. Orsakar utfodring med färskfoder en ökad utsöndring av vissa patogena bakterier i faeces hos hund?
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Att utfodra hundar med färskfoder är en trend som den senaste tiden har ökat mycket i popularitet. Färskfoder är ett generellt begrepp för foder som innehåller en mald blandning av rått kött, inälvor samt olika sorters grönsaker. READ MORE
-
3. Förekomst av specifika bakterier i färskfoder till hund : en undersökning av färskfoder innehållande kött och slaktbiprodukter från idisslare tillgängligt på den svenska marknaden
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Raw food diets, a type of animal feed that have not been preserved prior to freezing or cooling, have increased in popularity. The advocates mean that it is more natural to feed dogs diets containing raw ingredients only, compared with heat treated dog food. READ MORE
-
4. Förekomst av specifika bakterier i färskfoder innehållande produkter från fjäderfä åt hund
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Färskfoder och BARF ”ben och rå föda” har utvecklats till att bli ett allt mer populärt utfodringsalternativ för hundar. Dess användning är dock även associerad med viss debatt då icke värmebehandlade köttprodukter kan vara förenade med en ökad förekomst av bakterier, jämfört med övriga kommersiella utfodringsalternativ. READ MORE
-
5. Microbiological quality and occurrence of antibiotic resistant bacteria in ready-to-eat salad
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : An increase in demand for fresh vegetables resulted in an increased production of minimally processed, ready-to-eat salad in Sweden. That also brought new food safety challenges that are yet to be addressed. READ MORE