Essays about: "Dietary effects"

Showing result 1 - 5 of 101 essays containing the words Dietary effects.

  1. 1. The Potential to Target Smaller Sized Baltic Herring to Decrease the Dietary Exposure - an Assessment Based on Dioxin Samples from the Southern Baltic

    University essay from Lunds universitet/Avdelningen för Teknisk vattenresurslära

    Author : Sofie Gustafsson; [2024]
    Keywords : Dioxin; PCDD Fs; dl-PCBs; Herring; Baltic; Fishery; Technology and Engineering;

    Abstract : PCDD/Fs and dl-PCBs, or more commonly referred to as dioxin and dioxin like substances are compounds present in our surrounding environment. As some congeners of these have been shown to be toxic, they are regulated under the Stockholm Convention. READ MORE

  2. 2. Hundägares motivation till utfodring med färskfoder och deras inställning till sterilisering av foder: en enkätstudie

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Moa Lindell; [2023]
    Keywords : färskfoder; RMBD; BARF; högtrycksbehandling; HPP; livsmedelsbestrålning;

    Abstract : Att utfodra sin hund med färskfoder, även känt som Raw meat based diets (RMBD), har ökat i popularitet de senaste åren. Förespråkare av dieten menar att den är överlägsen traditionella våt- och torrfoder gällande näringsinnehåll och positiva effekter på hundens hälsa. READ MORE

  3. 3. Lackticka, Ganoderma lucidum : produktion och användningsområden

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Oskar Larsson; Filippa Goh; [2023]
    Keywords : Medicinalsvamp; sekundära metaboliter; produktion;

    Abstract : Ganoderma lucidum (Lackticka) är en saprofytisk svamp i ordningen Polyporales som livnär sig på att bryta ned ved av hårda lövträd. Utseendet kan variera en aning men kännetecknas främst av sin hårda, glansiga, röda fruktkropp som vanligtvis växer i en halvmåneform. READ MORE

  4. 4. Sustainable utilization of waste and by-products from the meat industry

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Anton Glimåker; [2023]
    Keywords : Food waste; sustainability; protein; bioactive peptides; enzymes;

    Abstract : The purpose of this research was to summarise existing scientific literature on waste and by-products from the meat industry and suggest how the meat industry can use it in order to reduce environmental damage, increase food availability and contribute to the achievement of the Sustainable Development Goals. The report is a literature study were several databases were used. READ MORE

  5. 5. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Linnéa Andersson; [2023]
    Keywords : Näringsinnehåll; miljö; komjölk; växtbaserade alternativ;

    Abstract : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. READ MORE