Essays about: "Ekologiska livsmedel"

Showing result 11 - 15 of 35 essays containing the words Ekologiska livsmedel.

  1. 11. Gender, nature and small-scale farming : women’s narratives about gender and view of nature in relation to its impact on organic farming

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Kajsa Andersson; [2018]
    Keywords : agroecology; farming women; gender; inequalities; organic farming; social nature; sustainability;

    Abstract : Agroecology is both the science, the practice and the movement of sustainable food systems whose meaning includes several dimensions. In this thesis, the social aspect of agroecology is in focus, with emphasis on gendering and gender equality. READ MORE

  2. 12. En jämförelse mellan ekologisk och konventionell djurhållning : - gällande djurhälsa, miljöpåverkan och hälsoaspekter

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Zandra Hugoh; [2018]
    Keywords : ekologisk; etikettproduktion; djurvälfärd; etik; miljö; konsument;

    Abstract : Dagens moderna konsument ställer höga krav på livsmedlens hälsoeffekter och miljöpåverkan. Det ekologiska jordbruket fokuserar främst på miljön och djurhälsan, men diskussioner förs om huruvida den ekologiska produktionen är ineffektiv. Ekologiska livsmedel växer mer och mer på marknaden, samtidigt som konsumentens krav ökar. READ MORE

  3. 13. Möjligheterna att odla ’Stockless Organic’ i södra Sverige : kan vi få tillräckligt med näring till eko-jordbruket kombinerat med en minskad animalieproduktion?

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Louise Rehnström; [2018]
    Keywords : ekologisk produktion; växtnäring; odlingssystem; gröngödsling; hållbarhet; ecological production; plant nutrients; production systems; green manure; sustainability;

    Abstract : Andelen ekologisk odling ökar runt om i världen, liksom konsumenternas efterfrågan på ekologiska produkter. Samtidigt blir enskilda jordbruk och hela jordbruksområden mer specialiserade på ett fåtal typer av livsmedelsproduktion. READ MORE

  4. 14. Lönsamhet i att konvertera från konventionell till ekologisk mjölkgård : en fallstudie

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Henrik Andersson; [2018]
    Keywords : omställning; krav; ekologiskt; mjölkproduktion; kostnader; mjölk; sammansättning; avkastning;

    Abstract : En ökad marknad för ekologiska varor enligt Ekoweb (2017) ger ett stort intresse för att bedriva ekologisk produktion då många konsumenter värnar om miljövänlig mat och god djurhållning, och att det ekologiska livsmedlet slår försäljningsrekord varje år: Detta gör ämnet intressant att studera (Jordbruksverket, 2018b). Det blir oftast ett högre täckningsbidrag på de flesta gårdar med ekologisk produktion. READ MORE

  5. 15. Vilka ägg ska man köpa – en guide för den medvetne konsumenten : – en guide för den medvetne konsumenten

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Kajsa Witthuhn; [2018]
    Keywords : värphöns; inhysningssystem; ägg; välfärd; miljö; hållbarhet;

    Abstract : I dagens samhälle ställs vi inför allt fler val i livsmedelsaffären. Ett exempel på detta är valet av ägg, ett livsmedel som ökar i popularitet globalt. I EU finns fyra olika inhysningssystem för värphöns; inredd bur, frigående inomhus, frigående med tillgång till utevistelse och höns inom ekologisk produktion. READ MORE