Essays about: "Ekologiska livsmedel"
Showing result 21 - 25 of 35 essays containing the words Ekologiska livsmedel.
-
21. Life cycle assessment (LCA) of apples : a comparison between apples produced in Sweden, Italy and Argentina
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Agricultural greenhouse gas emissions have great impact on climate change and need to be reduced. The production and transport of food accounts for up to 25% of total greenhouse gas emissions. READ MORE
-
22. Ekologisk och konventionell mjölk : är det någon skillnad?
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Ekologiska livsmedel blir allt mer populära och försäljningen och efterfrågan har ökat de senaste åren. Matens kvalitet och näringsinnehåll och hur den produceras blir allt viktigare för konsumenten, och debatten kring ekologiska produkter är ständigt pågående. READ MORE
-
23. Social responsibility and import of certified organic food : A case study of 13 Swedish firms
University essay from Södertörns högskola/Institutionen för naturvetenskap, miljö och teknikAbstract : The thesis explores how social responsibility is addressed by firms importing certified organic food from developing countries to Sweden. The approaches to social responsibility of 13 Swedish firms were investigated, of which the majority were small or medium size (< 250 employees) and none belonged to the market-dominating group of grocery retailers. READ MORE
-
24. När leder kännedom till handling? : en studie om hur den ekologiska miljömärkningen KRAV kan nå ut till fler konsumenter
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Jordbruket är den mest klimatkänsliga sektorn som både påverkas av och påverkar klimatförändringarna. Ekologiska livsmedel är att föredra ur miljösynpunkt då konstgödsel och bekämpningsmedel inte förekommer i den ekologiska odlingen. KRAV-märkningen är Sveriges mest kända miljömärkning och visar att en vara är ekologisk odlad. READ MORE
-
25. Hållbar konsumtion av nötkött och mjölk
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : Sustainable beef and milk consumption. The consumption of beef and dairy products in Sweden is high. A lot of greenhouse gases are emitted from the production of these products. The production of beef in Sweden has decreased but the import has increased. READ MORE