Essays about: "Fria fettsyror"

Showing result 1 - 5 of 17 essays containing the words Fria fettsyror.

  1. 1. Relation between αs1-casein, proteolytic activity and composition of milk from Swedish goats

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Emma Larsson; [2021]
    Keywords : swedish goat milk; αs1-casein; total proteolysis; plasmin; plasminogen; spectrophotometry;

    Abstract : In the recent decade, locally produced food has gained in interest among Swedish consumers. Consumer values for buying local food has to do with concerns about diversity, purity and authenticity of food as well as a desire to support rural areas. One type of product that has gained in interest is locally produced goat cheese. READ MORE

  2. 2. Negativ energibalans hos mjölkkor : mätmetoder och förebyggande management

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Veronica Furenbäck; [2017]
    Keywords : β- hydroxybutyrat; BHB; Fria fettsyror; NEFA; Sinperiod; Övergångsperiod;

    Abstract : En trend idag är att antalet mjölkkor minskar och mjölkmängden per ko ökar. Mjölkavkastningen per ko har ökat med hjälp av genetiska framsteg, bättre utfodring och management. När mjölkproduktionen startar runt kalvning krävs det ett större näringsbehov som kon inte kan tillgodose genom intag av föda. READ MORE

  3. 3. Automatic Body Condition Scoring on Dairy Cows of the Swedish red breed

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Gabriella Eva Foschi Lundmark; [2016]
    Keywords : dairy cow management; automatic body condition score; three dimensional; ultrasonography; mjölkkors skötsel; automatisk hullbedömning; tredimensionell avbildning; ultrasonografi;

    Abstract : The objective of this MSc thesis was to investigate parameters reported to be associated with dairy cows’ body condition and its changes. A valid reference of a dairy cow’s body condition was to be suggested and investigated for suitability in the development of a 3D imaging based automatic body condition scoring model. READ MORE

  4. 4. Omega-3 supplementering och prevention av prematur födsel - en systematisk översiktsartikel

    University essay from Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Author : Andrea Dahl Sturedahl; Emma Johansson; Klara Standley From; [2015-08-04]
    Keywords : omega-3; supplementation; prevention; preterm; delivery;

    Abstract : Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition Sammanfattning Titel: Omega-3 Supplementering och Prevention av Prematur Födsel - en systematisk översiktsartikel Författare: Andrea Dahl-Sturedahl, Emma Johansson, Klara Standley-From Handledare: Examinator: Linje: Typ av arbete: Datum: Anna Winkvist Mette Axelsen Dietistprogrammet, 180/240 hp Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp 2015-04-09 Bakgrund: Att födas för tidigt associeras med högre mortalitet och morbiditet och förtidsbörd är ett globalt problem. Det definieras som födsel innan 37 fullgångna graviditetsveckor. READ MORE

  5. 5. Buffalo milk: influence of the first stage of lactation on plasmin system and free fatty acid of buffalo milk

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Caroline Blänning; Sofie Sandelius; [2015]
    Keywords : water buffalo; milk; early lactation; mozzarella; plasmin; plasminogen; free fatty acids;

    Abstract : Buffalo milk is the second most produced milk after conductive bovine and mozza-rella is one of the most important products of buffalo milk. The milk contains high-er levels of nutrients, mainly protein and fat, which gives buffalo milk good physi-cal and chemical properties. READ MORE