Essays about: "Kviga"
Showing result 1 - 5 of 28 essays containing the word Kviga.
-
1. Faktorer som påverkar livslängden hos svenska mjölkkor : effekter på metanutsläppen
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Livslängden hos svenska mjölkkor är idag relativt kort då faktorer som en hög rekryteringsprocent, låg fertilitet, sjukdomar och skador, låg mjölkavkastning, hög inkalvningsålder och en önskan om bättre genetiskt material i nästa generations kvigor spelar in. Alla dessa faktorer påverkar i sin tur metanutsläppen då en mjölkko som lever länge och bidrar till besättningen med sin mjölkavkastning har lägre metanutsläpp än en ko som lever kortare tid. READ MORE
-
2. Betesdriftens kostnad : vid uppfödning av mjölkraskvigor
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : I Sverige finns en beteslagstiftning som är tvingande och därmed måste alla nötkreatur över sex månaders ålder vara ute på bete under sommaren. Beroende på vart i landet produktionen bedrivs är längden av betesdriften varierande. READ MORE
-
3. Social behaviour and sociability traits of dairy calves raised in a cow-calf contact system : cow-calf together project
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Calves are usually separated from their dams a few hours after birth, placed in individual house pens, cages or hutches and fed on milk replacer. This system has many welfare and ethical implications on the dam and calf, especially as regards to their bonding and natural behaviours. READ MORE
-
4. Aspekter att beakta för en kostnadseffektiv uppfödning av slaktkvigor : tre fallstudier i nötköttsproduktion
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Nötköttsproduktionens klimatpåverkan och de etiska aspekter som omgärdar den är idag mycket ifrågasatt och omdebatterad. Samtidigt är branschen mycket pressad i form av fluktuerande slakt- och kalvpriser, dyra uppfödningskostnader och insatsmedel. READ MORE
-
5. Produktionsmodeller för nöt : hur uppfödningstiden påverkar energibehovet
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Examensarbetet har utförts som en avgränsad del i Interregprojektet REKS ”Regional nöt- och lammköttsproduktion - en tillväxtmotor”. Interregprojektet har som mål att stärka den ekonomiska tillväxten hos nöt- och lammköttsföretag. De vill öka kunskapen om hur klimatbelastningen ser ut och vad som kan göras för att minska den. READ MORE