Essays about: "Livsmedel"

Showing result 1 - 5 of 452 essays containing the word Livsmedel.

  1. 1. Meal planning intervention to maximise usage of ingredients in domestic households

    University essay from KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Author : Maria Omarsdottir; [2023]
    Keywords : Food sustainability; Meal planning; Interaction design; Research through Design; Human computer interaction; Domestic waste; Mat hållbarhet; Måltidsplanering; Interaktionsdesign; Forskning genom design; Människa-datorinteraktion; Hushållsavfall;

    Abstract : Att ta itu med hållbarhet i livsmedel och minska livsmedelsindustrins miljöpåverkan har avgörande betydelse. Inom detta sammanhang har måltidsplanering framstått som en betydande faktor som påverkar matbeteendet och bidrar till att minska hushållsavfallet. READ MORE

  2. 2. Hundägares motivation till utfodring med färskfoder och deras inställning till sterilisering av foder: en enkätstudie

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Moa Lindell; [2023]
    Keywords : färskfoder; RMBD; BARF; högtrycksbehandling; HPP; livsmedelsbestrålning;

    Abstract : Att utfodra sin hund med färskfoder, även känt som Raw meat based diets (RMBD), har ökat i popularitet de senaste åren. Förespråkare av dieten menar att den är överlägsen traditionella våt- och torrfoder gällande näringsinnehåll och positiva effekter på hundens hälsa. READ MORE

  3. 3. Sockerskattens roll i utvecklingen av hälsosamma matvanor för barn - en studie som belyser hur en sockerskatt kan påverka svenska livsmedelsföretag.

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Gabriella Falk; [2023]
    Keywords : Socker; livsmedel; barnmat; sockerskatt; matvanor; folkhälsa; livsmedelsföretag; samhällsekonomi; beslutsteori; strategi;

    Abstract : Allt fler länder börjar se ett växande folkhälsoproblem samt att det samhällsekonomiska perspektivet påverkas negativt till följd av en hög sockerkonsumtion bland befolkningen. I Sverige har man börjat se en minskning av direktkonsumtionen av socker (råsocker och bitsocker) samtidigt som intaget av socker i form av choklad, konfektyr som bakverk, godis samt läskedrycker har ökat kraftigt. READ MORE

  4. 4. Livsmedelsinspektörens nuvarande och framtida roll för minskat matsvinn : livsmedelsinspektörens perspektiv

    University essay from SLU/Dept. of Energy and Technology

    Author : Neda Yadegari; Haura Abas; [2023]
    Keywords : matsvinn; matavfall; livsmedelsinspektör; miljö-hälsoskyddsinspektör; lagstiftning; tillsyn;

    Abstract : En tredjedel av all den producerade livsmedel som avses för konsumtion i världen förloras eller slösas bort. Detta kan leda till ett omfattande problem ur ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. READ MORE

  5. 5. Possible sugar substitutes to reduce sugar in bread : without affecting taste and quality

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Elin Forslund; [2023]
    Keywords : bread; sugar substitute; sugar reduction; inulin; oligofructose; amyloglucosidase; glucoamylase; dough; wheat dough; clean label;

    Abstract : The World Health Organization (WHO) is recommending a reduction of added sugars in food to decrease non-communicable diseases. This study was made in a collaboration with the bread company Pågen, who wants to reduce the added sugar, sucrose, to meet the recommendations from WHO and the consumer's wishes for less sugar in bread. READ MORE