Essays about: "School lunches"
Showing result 1 - 5 of 8 essays containing the words School lunches.
-
1. Enhancing Pupils’ Attitude Towards School Lunch by Designing a User-Friendly Interface
University essay from Umeå universitet/Institutionen för tillämpad fysik och elektronikAbstract : A hungry student has challenges absorbing knowledge. So, maintaining good habits regarding food is important for their health and education. The objective of this paper is to provide insights into how the content and the usability of an application have an impact on pupils' attitudes toward school lunches. READ MORE
-
2. AI-Driven Meal Planning in the FoodTech Industry: A Reinforcement Learning Approach
University essay from Lunds universitet/Matematik LTHAbstract : Traditional meal planning for large kitchens is a laborious and complex affair with multiple external constraints imposed on the meal plan, such as a healthy nutrition profile and a low environmental impact, which should be fulfilled while being under budget. This is a tough task for humans but by modelling the process with a Markov Decision Process and using Reinforcement Learning an agent can be taught to create meal plans from constraints. READ MORE
-
3. Forced Sustainability - a stated preferences study investigating expected compliance with an externally imposed diet restriction
University essay from Göteborgs universitet/Institutionen för nationalekonomi med statistikAbstract : The municipality of Gothenburg aims to drastically reduce greenhouse gas emissions stemming from meals served within the public sector, partially by substituting meat with plant-based alternatives within the schooling system (Göteborgs Stad, 2014). The emission target is set at a 40 percent reduction, and if this is to be met solely through change of diet, three out of five school lunches would have to be vegetarian. READ MORE
-
4. Matsvinn på förskolor : en fallstudie av kvantiteter och orsaker i Knivsta kommun
University essay from SLU/Dept. of Energy and TechnologyAbstract : Ungefär en tredjedel av all mat som produceras globalt varje år slängs istället för att utnyttjas till föda. I Sverige slängdes år 2012 ca 1,2 miljoner ton mat. Ungefär 22 000 ton av detta var matsvinn, mat som hade kunnat ätas men som istället blir till avfall, från skolkök och förskolekök. En skolportion antas väga 300 g. READ MORE
-
5. Ingen skola är en ö : en studie av förutsättningarna för projekt med närproducerad skolmat på Sollerö skola
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Sedan nästan tjugo år arbetar pedagoger och kökspersonal på Sollerö skola med projekt som syftar till att öka miljömedvetenhet hos eleverna och servera dem närproducerad och näringsrik skolmat. Detta arbete består bland annat av odlingar där skolpersonal, elever och föräldrar tillsammans odlar potatis, lök, morötter och rotsaker till skolmåltiderna. READ MORE