Essays about: "Silage"

Showing result 1 - 5 of 205 essays containing the word Silage.

  1. 1. En hållbart intensifierad slåttervall med vitklöver : en litteratursammanställning

    University essay from SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Author : Johanna Forss; [2023]
    Keywords : etablering; kväve; skördesystem; Trifolium repens; vall; vitklöver;

    Abstract : Fördelarna med att inkludera vall i växtföljden är många, till exempel kolinlagring, markförbättrande egenskaper och ogräsbekämpning. Intresset för odling av vall ökar när det finns fler avsättningsmöjligheter och ses som ett medel för att uppnå en hållbar intensifiering av odlingssystemet. READ MORE

  2. 2. Telling a different story: Farming resilience in hay-milk farms in Salzburg province

    University essay from Stockholms universitet/Stockholm Resilience Centre

    Author : Julia Fritzsche; [2023]
    Keywords : farming resilience; Salzburg; hay-milk farming;

    Abstract : Foregrounding relations and processes in resilience thinking has the potential to enable more holistic analyses and account for complexity, which could lead to more resilient actions, interventions, or ways of being. The concept of farming resilience builds on a process-relational understanding of resilience and thus offers a move away from more substance-based understandings of resilience as outcome. READ MORE

  3. 3. Rödklöverensilage till suggor : effekter på produktion, reproduktionsorgan, grisningsbeteende och grisningsförlopp

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Sandra Edvardsson; [2023]
    Keywords : sugga; rödklöverensilage; fytoöstrogener; isoflavoner; grisningsförlopp; grisningsbeteende; produktion; reproduktionsorgan;

    Abstract : Målet med studien var att undersöka effekterna av en rödklöverdiet rik på fytoöstrogener på suggor i smågrisproduktion med avseende på produktion (kullstorlek, antal levande födda kultingar, antal dödfödda kultingar, antal stenfoster och kultingarnas födelsevikt), reproduktionsorgan, grisningsförlopp och grisningsbeteende. Totalt ingick 21 renrasiga yorkshiresuggor i studien och delades med hjälp av matchning med avseende på kullnummer och omgång in i två grupper med 12 suggor i kontrollgruppen och 9 suggor i behandlingsgruppen. READ MORE

  4. 4. Protein digestibility of biorefined juice from fresh and ensiled ley crops in growing pigs

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Jhon William Perez Davila; [2023]
    Keywords : protein digestibility; amino acids; ley crops; silage; biorefinery; press juice; growing pigs;

    Abstract : The study aimed to evaluate the protein and amino acid digestibility of press juice from biorefined ley crops in the form of fresh (FPJ) and silage (SPJ) when included as an ingredient in liquid diets for pigs. The juice was extruded from ley crops mixture (grass-clover). READ MORE

  5. 5. Vallfoderensilage inverkan på sensorisk och teknologisk kvalité hos griskött

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Malin Hägg; [2023]
    Keywords : fettsyra; Warner-Bratzler shear force; M. longissimus dorsi;

    Abstract : Vallfoder används i dagsläget i ekologisk grisproduktion för att stimulera naturliga behov såsom t.ex. söka efter föda, vilket bidrar till högre välfärd med färre foderrelaterade störningar och stereotypa beteenden hos grisen. READ MORE