Essays about: "Socialt entreprenörskap"

Showing result 21 - 25 of 29 essays containing the words Socialt entreprenörskap.

  1. 21. Entreprenörskap på landsbygden : en studie om förutsättningar för företagare i Sysslebäck

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Isabella Vilhelmsson; [2014]
    Keywords : företagande; landsbygd; nätverk;

    Abstract : Denna kandidatuppsats är skriven inom agronomprogrammet för landsbygdsutveckling. Syftet är att undersöka vilka möjligheter respektive hinder det finns för företagande i Sysslebäck samt på vilket sätt entreprenörerna, genom sina företag, bidrar till en levande landsbygd. READ MORE

  2. 22. Etablera mera : drivkrafter och svårigheter vid etablering och drift av en jordbruksverksamhet

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Pia Selin; [2014]
    Keywords : startstöd; unga jordbrukare; nyetablering; socialt entreprenörskap; drivkrafter;

    Abstract : Syftet med den här studien är att presentera möjliga orsaker till varför startstödet inte resulterat i en ökning av antalet nyetablerade unga jordbrukare. Trenden inom jordbrukssektorn är att antalet jordbruksföretag och företagare blir färre och medelåldern bland de verk-samma jordbrukarna blir högre. READ MORE

  3. 23. Drivkrafter och mål hos naturturism-företagare

    University essay from SLU/Dept. of Forest Resource Management

    Author : Erik Zander; [2013]
    Keywords : naturturism; socialt entreprenörskap; kvalitativ metod;

    Abstract : Naturbaserade turistföretag är ofta placerade på landsbygden och drivs småskaligt, många av de aktiviteter som bedrivs är säsongsrelaterade och de samarbetar ofta med de som använder sig av naturens resurser och med markägare. Målet med studien var att i en fallstudie utreda vilka drivkrafter som motiverar naturturismföretagare att bedriva sin verksamhet. READ MORE

  4. 24. Organic Coffee for a Sustainable Development in Peru : A qualitative study on how Peruvian coffee farmers’ development is affected by choosing organic cultivation and certification

    University essay from Mälardalens högskola/Akademin för ekonomi, samhälle och teknik

    Author : Klas Marcus Brink; [2013]
    Keywords : Organic; Coffee; Sustainable development; Peru; Small-scale agriculture; Organic Coffee; Agricultural Technology; Developing countries; Social entrepreneurship; Context; Certification; Corporate social responsibility; Ekologisk; Kaffe; Hållbar utveckling; Peru; Småskaligt jordbruk; Ekologiskt kaffe; Jordbruksteknologi; Utvecklingsländer; Socialt entreprenörskap; Kontext; Certifiering; Företags samhällsansvar; Organico; Café; Desarollo sostenible; Perú; Agricultura a pequeña escala; Café organico; Tecnología agropecuaria; Países en desarrollo; El emprendimiento social; Contexto; Certificación; Responsabilidad social de las empresas;

    Abstract : Abstract Title: Organic Coffee for a sustainable development in Peru -­‐ A qualitative study on how Peruvian coffee farmers’ development is affected by choosing organic cultivation and certification Seminar date: 2013-­‐05-­‐31 University: Mälardalen University Västerås Institution: School of Business, Society and Engineering Level: Bachelor Thesis in Business Administration Course name: Bachelor Thesis in Business Administration, FÖA 300, 15 ECTS Author: Marcus Brink 1987-­‐05-­‐10 Tutors: Birgitta Schwartz Examiner: Peter Dobers Pages: 145 Attachments: List of interviews, Interview questions to coffee farmers Key words: Sustainable development, organic, coffee, certifications, coffee farmers, small scale farmers, Peru, bachelor, conventional coffee, organic certification, profitability, environment, social entrepreneurship, context, coffee producers Research question: In what way are small-­‐scale coffee farmers in the region of Junín, Peru, able to benefit from “Organic” certifications or conventional coffee cultivation to develop sustainable? Purpose: The purpose of this field study was to get an understanding of how and if organic farming is an adequate solution for sustainable development of small-­‐scale coffee farmers in developing countries or not. Method: This bachelor thesis was done as a field study financed by the Swedish International Development Agency (Sida) under the program of Minor Field Studies provided by the International Programme Office for Education and Training. READ MORE

  5. 25. The Interface Between Social Entrepreneurship and Governance : A qualitative case study including eight social entrepreneurs operating within regions of India

    University essay from Fakulteten för samhälls- och livsvetenskaper

    Author : Frida Johnsson; [2012]
    Keywords : Action; Governance; India; Private-Public; Rationalities; Regions; Social Entrepreneurship; Spheres; Handling; Indien; Interaktiv samhällsstyrning; Privat-Offentligt; Rationaliteter; Regioner; Sfärer; Socialt entreprenörskap;

    Abstract : Instead of asking why governments in developing countries are not doing what (Western) governments can (or at least in the past could) be expected to do we may need to ask the questions of how governance empirically is provided and by whom. While the involvement of non-public actors within processes of governance is far from new, the increased interest in social entrepreneurship, both as a practice and scholarly, is. READ MORE