Essays about: "agricultural conditions"
Showing result 1 - 5 of 466 essays containing the words agricultural conditions.
-
1. Shifting focus from yields to food supply : an evaluation of the ‘number of people fed per hectare’ indicator at farm and national level
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The challenge of feeding a growing global population while reducing the pressure on climate and ecosystems has gained much attention in research over the last decades. A crucial yet often overlooked aspect in research addressing this complex challenge is the efficiency of food production in meeting nutritional needs within the constraints of global cropland resources. READ MORE
-
2. Näringsförluster från sju jordbruksområden nära Mälaren
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : Ett av Sveriges miljömål är ”ingen övergödning” vilket innebär att gödande ämnen inte ska ha negativ inverkan på människor, biologisk mångfald eller mark-och vattenanvändning (Naturvårds-verket 2023). Näringsämnena fosfor och kväve och förlusten av dessa från framför allt jordbruksmark är en av orsakerna till övergödning i sjöar, hav och vattendrag. READ MORE
-
3. Kartläggning av krisberedskapen på nötkreatursgårdar i Uppland : en intervjustudie av lantbrukares uppfattningar om sårbarheter och styrkor i beredskapen på mjölk- och köttgårdar
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Primärproduktionen, där animalieproduktion är en del, behöver kunna fortgå trots störningar så som mer extrema väderförhållanden med långdragen torka eller kraftiga skyfall, större sjukdomsutbrott eller i värsta fall väpnad konflikt. Idisslare har en viktig roll i vår livsmedelsförsörjning men i dagsläget vet vi väldigt lite om hur den enskilda gården skulle påverkas vid olika samhällsstörningar. READ MORE
-
4. Greenhouse gas emissions from peat soil thawing in spring : a comparison between fertilized and unfertilized soil
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : Peat soils drained for agriculture and forestry contribute to a significant amount of greenhouse gas emissions. Nitrous oxide is a greenhouse gas with high warming potential and agriculture in general accounts for about 70 % of nitrous oxide emissions. READ MORE
-
5. The potential to use rhizobacteria within agricultural innovations instead of chemical inputs : taking quality and quantity of the crop into consideration
University essay from SLU/Dept. Of Plant BiologyAbstract : Plant growth promoting rhizobacteria (PGPR) are soil bacteria that occur naturally, colonize the roots of plants and can promote plant growth. PGPR isolated and used as inoculum to seed or plants is mostly marketed as a growth stimulant because it facilitates registration and reduces costs, even though PGPR may also serve as biocontrol products. READ MORE