Essays about: "antimikrobiell"

Showing result 11 - 15 of 24 essays containing the word antimikrobiell.

  1. 11. Dysbios av hudens mikrobiom vid atopisk dermatit hos hund

    University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Author : Johanna Onselius; [2019]
    Keywords : atopisk dermatit; hund; dysbios; staphylococcus;

    Abstract : Atopisk dermatit är en vanlig hudsjukdom som drabbar runt 10-15% av alla hundar. Sjukdomen innebär överkänslighetsreaktioner med bland annat klåda mot specifika allergener. Ofta är det allergener som hunden kan komma i kontakt med i vardagen, som till exempel pollen eller husdamm. READ MORE

  2. 12. Mekanismer hos tillväxtfrämjande antibiotika

    University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Author : Miranda Blad; [2019]
    Keywords : tillväxtfrämjande; antibiotika; produktionsdjur;

    Abstract : Antibiotika har använts inom djurproduktion i tillväxtfrämjande syfte sedan den effekten uppdagades för över 50 år sedan. Med en ökande resistensproblematik har dock användningen ifrågasatts och i stora delar av världen även förbjudits. READ MORE

  3. 13. Smärtbedömning vid intramuskulär administrering av två former av bensylpenicillin till häst

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Matilda Axelsson; [2018]
    Keywords : bensylpenicillin; prokain; lidokain; adrenalin; häst; intramuskulär administration; penicillinchock; prokaintoxicitet; biverkningar; smärta; smärtbeteende; smärtutvärdering; klinisk utvärdering; palpation;

    Abstract : Prokaintoxicitet, kallad ”Penicillinchock” av djurägare, är den vanligaste och allvarligaste biverkningen till bensylpenicillinprokain (Pc-prok) där ett stort antal fall sannolikt inte rapporteras av veterinärer eller djurägare. Majoriteten av reaktionerna orsakas av depå- och lokalbedövningsmedlet prokain när injektion i halsmuskeln råkat ske intravasalt och snabbt når toxiska nivåer i blodet. READ MORE

  4. 14. Analysis of microbial growth in a fermented sausage and risk evaluation of its production

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Marcus Östling; [2018]
    Keywords : Fermented sausage; isterband; HACCP; LAB; starter culture;

    Abstract : Fermentation has been used to enhance safety of foods and prolong its shelf lives for a long time. The fermentation was originally a result of spontaneous fermentation by microbes naturally present in the food, it is currently done by addition of known bac-teria in a starter culture. READ MORE

  5. 15. Bakterier och svampar påvisade i ögonprover från svenska hästar samt bakteriernas antibiotikakänslighet

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Ida Brantemar; [2018]
    Keywords : häst; okulär flora; bakterier; svampar; mykos; antibiotika; antimikrobiell känslighetstest; equine; horse;

    Abstract : Ocular infections are a frequent encountered condition in horses and veterinarians in both field and hospital practice are involved in therapy decisions. Before treatment of a suspected ocular infection, cytology along with culture and susceptibility testing is recommended to guide the choice of appropriate topical therapy. READ MORE