Essays about: "bakterietillväxt"
Showing result 1 - 5 of 17 essays containing the word bakterietillväxt.
-
1. A new generation ofsmart food packaging : A combination of releasing anti-microbial and generation carbon dioxide inmeat packaging
University essay from Karlstads universitetAbstract : Abstract Food sustainability depends significantly on packaging since it helps maintainfood safe and fresh throughout its shelf life, resulting in the least amount ofwaste and the least negative environmental impact. The main objective of thisstudy is to determine the adsorbed and released amount of antimicrobial agents(benzoic acid and thymol) on modified calcium carbonate (MCC) by investigating adsorption isotherm at 25°C and desorption kinetics at both 22°C and5°C of anti-microbial to identify potential solutions to enhance the long-termsustainability of fresh products such as meat. READ MORE
-
2. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. READ MORE
-
3. Veterinärers kännedom om och inställning till användandet av suturmaterial behandlade med triklosan
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Infektioner i operationssår, s.k. SSI (Surgical Site Infections), är en vanligt förekommande komplikation efter kirurgi på hund och katt. SSI ger ökad risk för mortalitet och lidande för djuret samt en ökad kostnad och känslomässig påverkan på djurägaren. READ MORE
-
4. The effect of Parvimonas micra on gingipain activity in different strains of Porphyromonas gingivalis
University essay from Malmö universitet/Odontologiska fakulteten (OD)Abstract : Syfte: Syftet med denna studie var att experimentellt bestämma om Parvimonas micra ökar tillväxt och gingipainaktiviteten hos olika stammar av Porphyromonas gingivalis. En ökning av gingipainaktiviteten indikerar att P. micra skulle kunna öka virulensen i P. gingivalis. READ MORE
-
5. Mechanical properties of films made of faba bean protein nanofiber and non-fibrillated protein
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The production of livestock puts a huge strain on our ecosystem and the planet. It is the largest source of greenhouse gases and it causes loss in biodi-versity and pollution of water. One way to reduce these environmental dam-ages is to decrease the intake of meat and increase the intake of plant-based proteins. READ MORE