Essays about: "cheese spoilage"

Found 2 essays containing the words cheese spoilage.

  1. 1. Cheeses with blowing defect : problematics and preventable methods

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Amanda Alvenäs; [2015]
    Keywords : blowing defect; gas defect; cheese spoilage; cheese problems; feljäsning; sprängd defekt; ostförstörelse; ostproblem;

    Abstract : Blowing defect of cheeses refers to undesirable openness of the cheeses interior. It is a result of unwanted microbial metabolism. Production of hard- and semi-hard chesses require methods and/or preservatives to make sure that blowing defect is prevented. READ MORE

  2. 2. Psykrotrofa och termoresistenta bakterier i mjölk och deras påverkan på kvalitén

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Louise Rolander; [2012]
    Keywords : mjölk; produktförstörande bakterier; termoresistenta bakterier; psykotrofa bakterier; sporbildare; bakteriella enzymer;

    Abstract : Produktförstörande bakterier i mjölk försämrar kvalitén och förkortar dess hållbarhetstid. Det är därför både för mejeriindustrin och för konsumenten önskvärt att mängden produkt- förstörande bakterier i mjölken är låg. READ MORE