Essays about: "ekologisk nötköttsproduktion"
Showing result 1 - 5 of 6 essays containing the words ekologisk nötköttsproduktion.
-
1. Ökade produktionskostnader och krisberedskap : en intervjustudie från ekologiska nötköttsproducenters perspektiv
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Kriget i Ukraina har bidragit till stora utmaningar för dagens producenter i form av ökade produktionskostnader. Kostnader för insatsvaror, el och drivmedel har skjutit i höjden vilket har bidragit till att lantbrukare tvingats skära ner sin produktion eller i vissa fall lägga ner den helt (LRF 2022b). READ MORE
-
2. Köttlådor : en studie om beslutsprocessen bakom direktförsäljning av nötkött
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Efter decennier av krympande volymer, med hård konkurrens och låga avräkningspriser, har svensk nötköttsproduktion gjort en vändning. Den växande efterfrågan på premium- och kvalitetskött gynnar mångfalden inom produktionen och innebär nya möjligheter för producenter att skapa lönsamhet i sina verksamheter. READ MORE
-
3. Klimatpåverkan från ekologisk nötköttsproduktion : en fallstudie
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Climate change is a great challenge in which beef production has a part, mainly due to greenhouse gases emitted from the feed production, digestion, and manure management. However, there is a large variation within the beef production when calculating the emission intensity. READ MORE
-
4. Ungtjurar i ekologisk produktion
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Nötköttsproduktion lämpar sig väl att vara ekologisk produktion. I Sverige var 2011 19 % av alla slaktade nötkreatur uppfödda enligt ekologiska regler. Dock är det större utmaningar med uppfödning av ekologiska ungtjurar av köttras än med uppfödning av stutar och kvigor till slakt. READ MORE
-
5. Aktuella trender inom nötköttsproduktionen
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : I den här studien beskrivs framtida trender och möjligheter inom köttindustrin med fokus på konsumenternas behov. Det är främst två trender som identifieras i studien, i) förändringar i animalieproduktionen och ii) förändringar i framställning av köttprodukter. READ MORE