Essays about: "fat content"

Showing result 1 - 5 of 188 essays containing the words fat content.

  1. 1. Properties & Stability of Hybrid Pea-Dairy Protein Formulas

    University essay from Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Author : Kyriaki-Eirini Moschou; [2023]
    Keywords : properties; stability; hybrid formula; pea-dairy; protein mixtures; development; RTD; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : The aim of this study was to investigate the functional properties and stability of hybrid pea-dairy protein formulas. To achieve this goal, the combination of pea protein isolate (PPI) with dairy proteins such as micellar casein isolate (MCI), sodium caseinate (NaCas), whey protein aggregate (WPA) was evaluated. READ MORE

  2. 2. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Linnéa Andersson; [2023]
    Keywords : Näringsinnehåll; miljö; komjölk; växtbaserade alternativ;

    Abstract : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. READ MORE

  3. 3. Hur påverkar vallfodrets sockerinnehåll insulinresponsen hos EMS-hästar behandlade med en SGLT2-hämmare?

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Karolina Pålsson; [2023]
    Keywords : antidiabetikum; ekvint metabolt syndrom; häst; insulindysreglering; lättlösliga kolhydrater;

    Abstract : Ekvint metabolt syndrom (EMS) är ett sjukdomskomplex som kan skapa stora hälsoproblem för drabbade hästar. Tre huvudsakliga komponenter ingår i EMS: insulindysreglering (ID), fetma (generell eller regional) samt insulinorsakad fång/ökad risk för insulinorsakad fång. READ MORE

  4. 4. Shelf-life study of rice pudding: Differences in assorted rice varieties and how they change in texture over time

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Johanna Bengtsson; [2023]
    Keywords : food engineering; rice starch; rice texture analysis; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : This master thesis was performed in collaboration with Orkla Foods Sweden AB. The aim of the study was to investigate rice pudding and how storage time affects the texture properties of the rice grains inside the pudding, and if this could be related to some of the properties of the raw rice. READ MORE

  5. 5. Feeding Live or Dried Black Soldier Fly Larvae (Hermetia illucens) to laying hens – Effects on Immune Traits, Egg Quality, Feather Condition, Body and Organ Weights

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Adnan Aslam; [2023]
    Keywords : Black soldier fly; live larvae; dried larvae; immune response; egg quality; body weight; feather condition scoring;

    Abstract : Due to increasing prices and potential scarcity of soybean meal (SBM), there is growing demand for alternative and sustainable protein sources in poultry production. Black soldier fly larvae (BSFL) have proven to be a suitable alternative based on nutritional value and sustainable production. READ MORE