Essays about: "köttraskorsning"

Found 5 essays containing the word köttraskorsning.

  1. 1. How does a beef x dairy calving affect the dairy cow’s following lactation period?

    University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Author : Roberto Espinola Alfonso; [2022]
    Keywords : beef cattle; dairy cattle; crossbreeding; milk yield; fertility; survival;

    Abstract : In dairy x beef breeding, much of the research has focused on the performance of the crossbred calves, yet little focus has been given to the subsequent performance of the cow itself. This study aimed to evaluate the performance of dairy cows for milk yield, fertility, and survival traits after giving birth to crossbred calves, and to compare this to the performance of dairy cows after giving birth to purebred dairy calves. READ MORE

  2. 2. Jämförelse mellan mjölkrastjurar och mjölkras x köttrastjurar : konsumtion, tillväxt, fodereffektivitet och slaktkroppsegenskaper

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Hilda Ingvarsson; [2020]
    Keywords : tjur; mjölkras; köttras; korsningsavel; tillväxt; fodereffektivitet; slaktkroppsegenskaper;

    Abstract : Eftersom nötköttsproduktionen är nära integrerat med mjölkproduktionen har köttrasinsemination blivit ett sätt för lantbrukare att få ett ökat värde vid slakt för ungnöt som ej används till rekrytering. Nötkreatur av köttras har högre tillväxtkapacitet, ett högre slaktutbyte och har en slaktkropp med mer muskler än nötkreatur av mjölkras. READ MORE

  3. 3. Vinterlammsproduktion : lönar det sig?

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Klara Karlsson; [2019]
    Keywords : lammproduktion; vinterlamm; bidragskalkyler; lönsamhet;

    Abstract : Den vanligaste formen av lammproduktion i Sverige är så kallad höstlammspro-duktion, där lammen föds på våren, betar under sommaren och slaktas på hösten. Det förekommer dock att vårfödda lamm inte hinner nå slaktmognad till hösten. READ MORE

  4. 4. Förbättrad nötköttsproduktion genom korsningar mellan mjölkkor och köttrastjurar

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Elin Jonsson; [2017]
    Keywords : korsningsavel; mjölkras; tung köttras; lätt köttras; slaktkroppsegenskaper; klassificering;

    Abstract : I Sverige står mjölkraserna för 65% av nötköttsproduktionen, där de vanligaste mjölkraserna är svensk röd och vit boskap (SRB) och holstein. På grund av att antalet mjölkkor har minskat i Sverige under en längre tid råder idag brist på kalvar till den svenska nötköttsproduktionen, vilket har lett till stigande priser för både kött- och mjölkraskalvar. READ MORE

  5. 5. Optimal användning av köttrassemin i svenska mjölkkobesättningar

    University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Author : Lowa Göransdotter; [2015]
    Keywords : köttraskorsning; köttrassemin; mjölkkor; nötkött; nötköttsproduktion; beef crossing; dairy cows; beef breeds; beef; beef production;

    Abstract : Inom den svenska mjölkbranschen är användandet av köttrassemin i mjölkkobesättningar ett hett diskussionsämne för tillfället. Mjölkpriset är lågt och det sänker priset på dräktiga kvigor. READ MORE