Essays about: "konservera"
Found 5 essays containing the word konservera.
-
1. Impact of storage at freezing temperatures on casein micelle size, coagulation properties and curd yield in bovine milk
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Frozen storage is an efficient and convenient way to preserve and transport milk, but the effect from frozen storage needs to be further researched. The objective of this study was to investigate how storage at freezing temperatures (-80°C and -20°C) of frozen and freeze-dried bovine milk samples, respectively, affects pH, casein micelle size, ethanol stability, rheological properties and curd yield. READ MORE
-
2. Jäst i grönmassa för ensilering : en undersökning på svenska gårdar
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Oönskade mikroorganismer som jäst och mögel finns naturligt på grönmassan som körs in från åkern. Det är viktigt att minska antalet av dessa eftersom foderkvalitén kan påverkas negativt. Ett sätt att göra detta är att konservera grönmassan genom ensilering. READ MORE
-
3. Golfbanans mångfunktionalitet – ett redskap för biologisk mångfald
University essay from SLU/Landscape Architecture (until 121231)Abstract : Uppsatsen syftar till att öka förståelsen om golfbanans roll i landskapsplanering för att öka eller bevara biologisk mångfald. Tidigare har det i litteraturen framlagts att golfsektorn kan bli en viktig del för att bevara processer i ekosystemen och den biologiska mångfalden. READ MORE
-
4. Mint & vintage : bevarande : hur, vad och varför?
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Städerna växer och stadens områden ändrar funktion. Bland annat blir de tidigare perifera områdena mer centrala och därigenom även verksamheterna som varit placerade där, t.ex industriområden. READ MORE
-
5. "De tycka emellertid av gammal vana att det smakar gott, och tro dessutom att det är bra för hälsan" : samiskt växtutnyttjande från 1600-talet fram till ca 1950
University essay from SLU/Dept. of Forest Ecology and ManagementAbstract : Meat and fish was the most important food for the Sami people in northern Scandinavia until the beginning of the 20th century. It is not so well known that the Sami people also used a lot of wild plants as food and medicine although that kind of food was relatively common among them until the end of the 19th century. READ MORE