Essays about: "kvalitetsegenskaper"
Showing result 1 - 5 of 19 essays containing the word kvalitetsegenskaper.
-
1. Sudetisk lärk – ett alternativ för sydsvenska skogar?
University essay from SLU/Southern Swedish Forest Research CentreAbstract : Den svenska skogsbranschen möter betydande utmaningar med de globala klimatförändringarna som hotar framtida råvaruförsörjning. Högst troligtvis bidrar klimatförändringar till ökade stormar och en övergång till varmare och torrare förhållanden. READ MORE
-
2. Söta svarta vinbär - Kartläggning av kvalitetsegenskaper med fokus på antocyaniner
University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Abstract : Svarta vinbär, Ribes nigrum, är ett bär med lång historia i Sverige och har många kvalitativa egenskaper inte minst hur ett hälsoperspektiv. Dock faller inte detta bär alla i smaken på grund av dess sura smak, därför har förädling med fokus på att få fram en sötare smak utförts vid SLU. READ MORE
-
3. Lantsorter och moderna sorter av vårvete : effekt av gödsling och miljö
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Lantsorter har tillskrivits flera goda agronomiska egenskaper som att vara anpassningsbara till rådande odlingsförutsättningar, effektivt vatten- och näringsupptag, förmåga att stå emot hög värme och torka, samt god ogräskonkurrensförmåga. Kvalitetsegenskaper som protein- och glutenhalt beskrivs vara särskilt höga och bakningsegenskaperna goda. READ MORE
-
4. Attityder, normer och hinder till traditionell och digital livdjursförmedling : hur påverkas användningen och hur inverkar användningen på kvalité, konkurrenskraft och främjandet av mervärden i nötköttsbranschen?
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : I svensk nötköttsproduktion råder stor diversitet i avelsmaterial och produktionsformer. Diversitet gör att det finns en rad olika kvalitetsegenskaper och mervärden för livdjur i ett förmedlingsstadie. Majoriteten av förmedlingen sker genom de två största slakterierna i Sverige, HK Scan och KLS Ugglarps. READ MORE
-
5. Total proteolysis in bovine raw bulk milk of Northern Sweden
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Proteases are enzymes that catalyze protein breakdown. The major indigenous protease is plasmin, that together with proteases originating from somatic cells and bacteria, accounts for most of the proteolytic activity in bovine milk. In many dairy products, the key characteristics depends on the concentration and composition of the milk proteins. READ MORE