Essays about: "livsmedelsbutiker"
Showing result 1 - 5 of 46 essays containing the word livsmedelsbutiker.
-
1. Improved Energy Benchmarking of Supermarkets Buildings
University essay from KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Abstract : Amongst commercial spaces, supermarkets are the most energy intensive building and the presence of these building is expected to rise. Therefore, the study of energy efficiency and the impact of supermarket on environment is the important areas which needs a lot of research. READ MORE
-
2. Kvalitetsförändringar i ’Elise’- äpplen efter öppning av ULO-lager
University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Abstract : För att kunna erbjuda konsumenter svenskproducerade äpplen över en stor del av året lagras frukten i sk ULO (ultra low oxygen) -lagring. Genom att temperatur, relativ fuktighet och atmosfär reglerass kan biologiska processer, såsom respiration och etylenproduktion, kontrolleras och sänkas vilket resulterar i att frukten håller längre och har bättre kvalité över en längre tid. READ MORE
-
3. Assessing the EnvironmentalPerformance of an In-Store VerticalFarming System : Identifying environmental hotspots for an in-store hydroponic vertical farmingsystem, using Life Cycle Assessment
University essay from KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikAbstract : The world is facing many challenges to be able to ensure food security, such as anincreased food demand coming from an expanding world population andurbanisation, worsened agricultural opportunities from increased land deteriorationand significant environmental impacts coming from the food sector. Thus, there is aneed for new agricultural solutions to meet our needs whilst decreasing impactssimultaneously. READ MORE
-
4. The Paradox of Food Waste and Food Insecurity : Exploring Donation and Redistribution of Surplus Food through a Multi-Level Perspective
University essay from KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikAbstract : Around one million tonne of food is annually wasted in Sweden, of which 100,000 tonne of surplus foodis wasted in the retail sector. Even if redistribution of surplus food is the second most preferable optionto reduce food waste according to the food waste hierarchy, only 5% of surplus food in retail is donated. READ MORE
-
5. Litteraturstudie - Energieffektivisering av livsmedelsbutiker genom nyttjande av överskottsvärme
University essay from KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Abstract : Generellt sett har livsmedelsbutiker ett stort behov av enrgi i form av el, värme, komfortkyla och livsmedelskyla. Livsmedelsbutikers höga elanvändning utgör 3% av Sveriges totala elanvändning. En betydande del av elanvändningen går till kylsystem och genererar på så vis överskottsvärme från kondensorn som ofta slösas bort. READ MORE