Essays about: "lokalproducerat"
Showing result 1 - 5 of 11 essays containing the word lokalproducerat.
-
1. Val av lokalproducerade frukter och grönsaker i säsong - en väg mot hållbar konsumtion?
University essay from SLU/Dept. of Energy and TechnologyAbstract : Båda nationellt och internationellt står säkerställning och arbete mot en hållbar konsumtion och produktion på agendan. Detta kan kopplas till alla de 17 globala hållbarhetsmålen som styr mot Agenda 2030, liksom flera av Sveriges miljömål. READ MORE
-
2. Nötboskap i en geografiskt avgränsad distributionskedja : en kvalitativ fallstudie om lokalproducerat nötkött och dess mervärden
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : Coronapandemin har bidragit till att fler konsumenter fått ett större allmänt intresse kring lokalproducerade livsmedel. Det kan gynna den geografiska samhörigheten i form av en ökad sysselsättning och en levande landsbygd. Det kan också stimulera den lokala ekonomin, då produktionen och försäljning stannar i närområdet. READ MORE
-
3. Lokalproducerade livsmedel och bygdegemenskap : en studie om hur kommuntjänstepersoner och lantbrukare i Vingåkers kommun förhåller sig till närproducerat och ekologisk produktion
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Enligt Sveriges nationella livsmedelsstrategi ska den totala livsmedelsproduktionen i Sverige öka. Strategin ska bland annat bidra till att närproducerade- och ekologiska livsmedel ökar. Bland målen i livsmedelsstrategin finns också ett mål om att 60 procent av maten som serveras inom kommunala verksamheter ska vara ekologisk till 2030. READ MORE
-
4. Svenskodlade baljväxter : möjligheter & utmaningar för nya livsmedelsprodukter
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Trots att utbudet av vegetariska produkter ökar i Sverige, är andelen produkter baserade på svenskodlade baljväxter i nuläget låg. Soja är en vanligt förekommande råvara, men är ofta importerad. De baljväxter som främst odlas i Sverige är olika former av ärter samt åkerbönor. READ MORE
-
5. Mobil och småskalig slakt av idisslare : bättre än storskalig stationär slakt för djuren och köttkvaliteten?
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Runt om i hela världen, inklusive Sverige, pågår en omstrukturering av lantbruket och produktionen av animaliska livsmedel. Det innebär att antalet gårdar blir färre, större och mer specialiserade, detsamma gäller för slakterierna. READ MORE