Essays about: "närproducerad mat"
Showing result 1 - 5 of 7 essays containing the words närproducerad mat.
-
1. Självorganiserande matnätverk : producenters perspektiv på REKO-ringar
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Som reaktion på det globala livsmedelssystemets brister har det uppstått alternativa sätt att producera och distribuera mat. I Sverige är REKO-ringar är ett alternativt matnätverk som vuxit fram under de senaste åren och som också speglar det ökade intresset för närproducerad mat. READ MORE
-
2. Service Design for a Sustainable Food Consumption : Bridging Gaps between the Food Source and the Kitchen
University essay from KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Abstract : The client of this thesis is Electrolux and the department Electrolux Innovation. The supervisors from the company are Camila Serpa Soares and Tove Chevalley. READ MORE
-
3. Relationsmat, det nya gamla sättet att handla mat : direkta försäljningskanaler för relationsmat samt om REKO-ring relationsmatkonsumenter
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Matskandaler och onödiga tillsatser i maten har påverkat livsmedelskonsumenters förtroende för livsmedelsindustrin samtidigt som en ökad klimatmedvetenhet och kunskap om hur dagens matproduktion påfrestar klimatet har fått konsumenter att ifrågasätta livsmedelskedjan och hur och var maten produceras. Intresset för att handla mer närproducerad mat ökar och det nya begreppet relationsmat som främst anammats av olika REKO-ringar i Sverige är på uppgång och har uppmärksammats av konsumentgrupper som vill gynna den lokala ekonomin, handla ekologiskt, minska matmil och veta mer om ursprunget till sin mat. READ MORE
-
4. En önskan om ökad förståelse och dialog : sörmländska livsmedelsproducenters syn på offentlig upphandling av livsmedel
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Arbetet syftar till att undersöka hur producenter i Södermanlands län förhåller sig till offentlig upphandling av livsmedel. Sex producenter, en representant för en ekonomisk förening och en kostsamordnare har intervjuats för att få en djupare förståelse för vad livsmedelsproducenter upplever vara de största hindren och möjligheterna för att lämna anbud i offentliga upphandlingar av livsmedel. READ MORE
-
5. Adding value to gain competitive advantages : agricultural and horticultural firms’ corporate strategies to create wealth
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : The interest in locally produced food is high among Swedish consumers. Yet so, many farmers struggle to be profitable and competitive. The food market has many different competitors, and therefore competition is fierce. READ MORE