Essays about: "nutritional value"
Showing result 1 - 5 of 124 essays containing the words nutritional value.
-
1. Hundägares motivation till utfodring med färskfoder och deras inställning till sterilisering av foder: en enkätstudie
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Att utfodra sin hund med färskfoder, även känt som Raw meat based diets (RMBD), har ökat i popularitet de senaste åren. Förespråkare av dieten menar att den är överlägsen traditionella våt- och torrfoder gällande näringsinnehåll och positiva effekter på hundens hälsa. READ MORE
-
2. Detection of root borne pathogen causing pea root rot by using minion sequencing
University essay from Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskapAbstract : Pea (Pisum sativum L.) is the most cultivated pulse in the temperate zone, economically important with high nutritional value (high protein content of 20-30%) and relatively low cost. Root rot is its predominant disease, it is referred to as root rot complex because it involves many pathogens. READ MORE
-
3. Käringtand, parasiter och emissioner från idisslare : en litteraturstudie om samodling med käringtand och effekter av kondenserade tanniner
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Käringtand (Lotus corniculatus L.) kommer ursprungligen från medelhavsområdet men förekommer idag i olika delar av världen. Historiskt har käringtand hävdat sig väl i torra klimat samt i mindre produktiva områden där baljväxter som blålusern (Medicago sativa L.) och rödklöver (Trifolium pratense L. READ MORE
-
4. Feeding Live or Dried Black Soldier Fly Larvae (Hermetia illucens) to laying hens – Effects on Immune Traits, Egg Quality, Feather Condition, Body and Organ Weights
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Due to increasing prices and potential scarcity of soybean meal (SBM), there is growing demand for alternative and sustainable protein sources in poultry production. Black soldier fly larvae (BSFL) have proven to be a suitable alternative based on nutritional value and sustainable production. READ MORE
-
5. Exploring the Potential Plant Proteins as Structuring Agents: Designing Plant Based Alternatives to Dairy Products
University essay from KTH/Industriell bioteknologiAbstract : Dagens livsmedelsindustri genomgår just nu ett skifte mot mer hållbara lösningar. Ett område som kräver större fokus är utveckling av växtbaserade substitut för kött- och mjölkprodukter. Den största utmaningen här är att utveckla produkter med näringsinnehåll, textur och smak som efterliknar de animaliska produkterna. READ MORE