Essays about: "organic pork"

Showing result 1 - 5 of 6 essays containing the words organic pork.

  1. 1. Vallfoderensilage inverkan på sensorisk och teknologisk kvalité hos griskött

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Malin Hägg; [2023]
    Keywords : fettsyra; Warner-Bratzler shear force; M. longissimus dorsi;

    Abstract : Vallfoder används i dagsläget i ekologisk grisproduktion för att stimulera naturliga behov såsom t.ex. söka efter föda, vilket bidrar till högre välfärd med färre foderrelaterade störningar och stereotypa beteenden hos grisen. READ MORE

  2. 2. Etiska aspekter på grishållning

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Alexandra Granlund; [2019]
    Keywords : utilitarismen; djurrättighetsetiken; rättfärdiga; grishållning; etik; gris; kött;

    Abstract : Grisen har sedan långt tillbaka i tiden varit en viktig källa till kött för människan och än idag är griskött populär mat i stora delar av världen. Till skillnad från exempelvis får och kor, som hålls för såväl kött som ull respektive mjölk, hålls grisar med det primära syftet att förse människan med produkter från dess döda kropp. READ MORE

  3. 3. Djurvälfärdsaspekter i ekologisk och konventionell slaktgrisproduktion

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Malin Cedergren; [2014]
    Keywords : ekologisk produktion; konventionell produktion; slaktgrisar; berikning; välfärd; naturliga beteenden; bökning; vältring;

    Abstract : För att möta efterfrågan och konkurrensen måste det svenska jordbruket utvecklas som industri, mot större och mer rationellt organiserade enheter med inriktningen på hur man kan effektivisera för att gå med ekonomisk vinning. Konsekvenserna av detta är att djuren drabbas då deras miljö blir mer industriell. READ MORE

  4. 4. En jämförelse mellan grisproduktion inomhus och utomhus avseende djurens produktivitet och reproduktivitet

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Anna Ahlén; [2014]
    Keywords : konventionell grisproduktion; produktivitet; köttkvalitet; reproduktion; spädgrisdödlighet; inomhus meat quality; utomhus; conventional pig production; indoors; outdoors; productivity; meat quality; reproduction; piglet mortality;

    Abstract : Griskött är det kött som konsumeras mest i Sverige, och en allt större del av köttet som konsumeras täcks av import. Utomhusproduktion av grisar skiljer sig mellan olika länder vad gäller både förekomst och utformning. READ MORE

  5. 5. Livsmedelstillsatser i Fazer Food Services inköpsprodukter : kartläggning och analys

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Kristina Littmarck; [2010]
    Keywords : food additives; survey; evaluation; health concerns; allergy; common;

    Abstract : This thesis was performed as assignment from Fazer Food Services. The aim was to survey which food additives that were present in the products in the quotation list of one of their suppliers to the Education and Nursing segment. READ MORE