Essays about: "puré"
Showing result 1 - 5 of 897 essays containing the word puré.
-
1. Samband mellan förlossningsförlopp och valpdödlighetr : hos berner sennen och labrador retrieve
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Reproduktion och ett normalt förlossningsförlopp är av stor vikt inom aveln för renrasiga hundar. Flertal svenska och internationella studier har studerat normalfysiologi, reproduktionsstörningar och valpdödlighet. Det finns multifaktoriella orsaker till ökad valpdödlighet under förlossnings-förloppet. READ MORE
-
2. A Comparative Analysis of Whisper and VoxRex on Swedish Speech Data
University essay from Uppsala universitet/Statistiska institutionenAbstract : With the constant development of more advanced speech recognition models, the need to determine which models are better in specific areas and for specific purposes becomes increasingly crucial. Even more so for low-resource languages such as Swedish, dependent on the progress of models for the large international languages. READ MORE
-
3. Sudetisk lärk – ett alternativ för sydsvenska skogar?
University essay from SLU/Southern Swedish Forest Research CentreAbstract : Den svenska skogsbranschen möter betydande utmaningar med de globala klimatförändringarna som hotar framtida råvaruförsörjning. Högst troligtvis bidrar klimatförändringar till ökade stormar och en övergång till varmare och torrare förhållanden. READ MORE
-
4. Energy efficiency in modern programming languages.
University essay from Umeå universitet/Institutionen för datavetenskapAbstract : Energy efficiency is a matter of importance that gets more apparent with every passing day. As we move towards more refined and advanced programming languages and structures where we premiere increases in productivity and ease of use, we rarely consider the implication this has on energy consumption. READ MORE
-
5. Method development of flow cytometry analysis of yeast and lactic acid bacteria viability for alcohol fermentation
University essay from Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi; Lunds universitet/BioteknikAbstract : The usage of yeast in conventional brewing techniques involving alcoholic fermentation is an age-old process. Analyzing the viability and obtaining physiological information regarding the microbial diversity of the fermentation samples plays a pivotal role in obtaining real-time information as well as developing a more efficient process design. READ MORE