Essays about: "sådd"
Showing result 1 - 5 of 78 essays containing the word sådd.
-
1. Assessment of Climate Change Impact on Rainfed Barley Production in the Mediterranean Basin : The Almeria province case study
University essay from KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikAbstract : The Mediterranean basin is widely recognized as a climate change hotspot, with climate models projecting increasingly warmer and drier conditions that will impact local ecosystems, communities, and economies. Agriculture will be among the most affected sectors, with harsher conditions for crops’ growth, greater water needs, and lower yields. READ MORE
-
2. Development of a microfluidic device to study simultaneous crystallization in the LIBs recycling process
University essay from KTH/KemiteknikAbstract : Återvinning av litiumjonbatterier (LIB) är avgörande på grund av kritiska råmaterialreserver och miljöhänsyn vid kassering. Hydrometallurgisk LIB-återvinning, en framstående industriell teknik, står inför kostnadseffektivitets- och komplexitetsutmaningar. READ MORE
-
3. En hållbart intensifierad slåttervall med vitklöver : en litteratursammanställning
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Fördelarna med att inkludera vall i växtföljden är många, till exempel kolinlagring, markförbättrande egenskaper och ogräsbekämpning. Intresset för odling av vall ökar när det finns fler avsättningsmöjligheter och ses som ett medel för att uppnå en hållbar intensifiering av odlingssystemet. READ MORE
-
4. Blomfröodling : metoder och förutsättningar för produktion i Sverige
University essay from SLU/Dept. of Plant Protection BiologyAbstract : Samtidigt som miljö och hållbarhet diskuteras flitigt när det kommer till odling importeras den största delen fröer som odlas i Sverige. Detta gäller inte minst blomfröer. Genom en litteraturstudie beskrivs faktorer, metoder och odlingssystem som är av betydelse vid fröproduktion. READ MORE
-
5. Nodulation and biomass development of yellow and blue lucerne under pH stress
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Approximately 77% of global arable land use is devoted to forage cultivation, which is the basis for animal production and global food security. Therefore a sustainable and biologically diverse forage cultivation is needed. Feed for cattle needs to contain a good balance between fibre, energy and protein. READ MORE