Essays about: "saturated fat"

Showing result 1 - 5 of 20 essays containing the words saturated fat.

  1. 1. Fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött med koppling till human hälsa

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Fanny Lagerström; [2023]
    Keywords : Vilt; Vildsvin; Vildsvinskött; Gris; ; Fläsk; Fläskköt; Fettsammansättning; Fettsyror; Mättat Fett; ; Omättat Fett; Fleromättat Fett; Aminosyror; HDL; LDL; Transfett; Trikiner; Trikinos;

    Abstract : Detta är en litteraturstudie vars syfte är att undersöka fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött och jämföra dessa för att vidare kunna koppla insamlad information till humana hälsoaspekter. Fetter är en viktig del av en hälsosam kost och det är därför viktigt att förstå vilka typer av fetter man bör få i sig samt vilka man bör undvika. READ MORE

  2. 2. Quantification of Fatty Acid Composition in Short T2* Tissue Using MRI – Comparison of 3 T and 7 T

    University essay from Lunds universitet/Sjukhusfysikerutbildningen

    Author : Felix Månsson; [2022]
    Keywords : Medicine and Health Sciences;

    Abstract : Purpose: To optimize a method and develop an algorithm to quantify Fatty Acid Composition (FAC) in bone marrow adipose tissue. By using different reconstruction models, compare different MRI systems (3 T and 7 T) to find the optimal field strength and reconstruction model for FAC quantification. READ MORE

  3. 3. Voxel-wise Longitudinal Analysis of Weight Gain from Different Dietary Fats using Image Registration-Based "Imiomics" Analysis

    University essay from Uppsala universitet/Avdelningen för visuell information och interaktion

    Author : Vendela Andersson; [2022]
    Keywords : Image registration; Imiomics; Radiology; Magnetic Resonance Imaging;

    Abstract : There is an emerging global epidemic of obesity and related complications, such as type 2diabetes (T2D). Alterations in body composition (adipose tissue, muscle volume and fatcontents) are known to be associated with an increased metabolic risk. Understanding of theunderlying mechanisms is key for development of novel intervention strategies. READ MORE

  4. 4. Ozone oxidation of fatty acid thin films: a TIR Raman study

    University essay from KTH/Yt- och korrosionsvetenskap

    Author : Frida Preuss; [2022]
    Keywords : ozone oxidation; TIR Raman; fatty acid; vibrational spectroscopy; thin film formation; ozonoxidation; TIR Raman; fettsyra; vibrationsspektroskopi; skapande av tunna filmer;

    Abstract : Detta examensarbete initierades och handledes av Mellifiq, ett företag som arbetar med rening av luft och vatten, där en applikation är rening av köksfrånluft med ozon. Ozon förhindrar att fettpartiklar i frånluften ansamlas på väggarna i kanalen och värmeväxlaren, vilket leder till högre brandsäkerhet och mer effektiv användning av värmeväxlaren. READ MORE

  5. 5. Comparison of Nutritional Content in Processed and Homemade Foods

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Andrea Calais; Malin Thituson; [2021]
    Keywords : food engineering; nutrition; processed food; homemade food; nutrient density; NRF index; Technology and Engineering;

    Abstract : This master thesis is performed in collaboration with Orkla Foods Sweden AB. The aim with this study is to investigate and compare nutritional contents in processed and homemade foods by investigating three selected ready meal products from the product range of Orkla Foods; meatballs, potato mash and pasta bolognese. READ MORE