Essays about: "sensory perception"
Showing result 1 - 5 of 81 essays containing the words sensory perception.
-
1. Hermès in ASMR style : a study of ASMR in fashion marketing footage and associated experiences of luxury brand lovers
University essay from Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiAbstract : The study presented here delves into the integration of Autonomous Sensory Meridian Response (ASMR) content into fashion marketing strategies, with a specific focus on the renowned luxury brand Hermès. ASMR is a perceptual phenomenon characterized by tingling sensations and feelings of relaxation triggered by certain audio visual stimuli. READ MORE
-
2. Coverage increase in a plant-based BB cream formulation with natural pigments
University essay from KTH/KemiAbstract : Kaffe Bueno, ett bioteknologiskt start-up-företag dedikerat till framsteg inom naturliga och gröna produkter, fokuserar på att utnyttja den outnyttjade potentialen hos kaffebiprodukter genom grön kemi och bioteknik. Då endast 1% av kaffet används för bryggning, extraherar företaget lösliga och olösliga produkter genom en uppdelning mellan ett oljeutvinning och ett efterföljande vattenuttag, vilket bidrar till att sänka CO2-utsläppen per värde och en cirkulär ekonomi. READ MORE
-
3. Att känna in platsen : kroppslig närvaro, strategier och förståelse för landskap
University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Abstract : Den här uppsatsen undersöker kroppslig närvaro över tid och hur detta påverkar landskapsarkitektstudenters förståelse för landskap samt vilka strategier landskapsarkitektstudenter använder sig av för att närma sig landskap. Målet med arbetet är att genom kroppsliga undersökningar av landskap i form av platsbesök utröna ett antal begrepp och strategier som kan vägleda landskapsarkitektstudenter som använder platsbesök som en del i sin praktik. READ MORE
-
4. Riesling In Rock : A quantitative study about how music affects the sensory perception of wine
University essay from Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapAbstract : Abstract Aim. To see if different auditory conditions affect the perceived intensity of the sensory attributes scent, acidity, sweetness, fruitiness, minerality and liking of wine, additionally the aim is to see if the effect is the same for different wines made from the same grape. Background. READ MORE
-
5. Living with the sun - An investigation in natural light and multi-sensory design
University essay from Lunds universitet/Institutionen för arkitektur och byggd miljöAbstract : The aim of this thesis is to explore the relationship between natural light and the built environment, by designing a mountain cabin without the use of any artificial lighting. How is it possible to make a house livable and functional without the use of any light sources besides the sun? The thesis digs into the fundamentals of natural light. READ MORE