Essays about: "sojaböna"

Showing result 1 - 5 of 13 essays containing the word sojaböna.

  1. 1. Technical Aspects of Plant-based Protein Coagulation for Cheese Analogues

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Fardos Dana El Soudi; [2023]
    Keywords : Cheese analogues; Coagulation; Fava Bean; Plant-based; Protein; Soybean and Sustainability.;

    Abstract : This report highlights the importance of exploring alternative protein sources to produce sustainable and nutritious cheese analogues. Using legumes such as soybeans and fava beans can be a crucial step towards reducing our reliance on animal products. While also staying within the planetary boundaries, in line with the United Nations global goals. READ MORE

  2. 2. Produktion av edamame : kvalitetsparametrar för odling och konsumtion

    University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Author : Sandra Golobov; [2022]
    Keywords : antinutritionella faktorer; Glycine max; gröna sojabönor; grönskörd; isoflavoner; kvalitet; omogna sojabönor;

    Abstract : Sojabönan är en de viktigaste grödorna och odlas över stora arealer globalt. Den odlas främst för sitt höga proteininnehåll och relativt höga oljeinnehåll och anses därav vara en oljegröda. Edamame eller vegetable soybean är gröna sojabönor som skördas vid mognadsstadie R6 då bönorna fyller ut baljan till 80–90 %. READ MORE

  3. 3. Sustainability Evaluation of Transformer Insulating Liquid against UN SDGs

    University essay from KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Author : Yi Liu; [2022]
    Keywords : United Nations; Sustainable Development Goals; evaluation method; triangle fuzzy number; petroleum; crude oil; gas; vegetable oil; soybean; rapeseed; United Nations; Globala målen; utvärderingsmetod; triangel fuzzy number; petroleum; råolja; gas; vegetabilisk olja; sojaböna; raps;

    Abstract : To achieve a shared blueprint for peace and prosperity for people and the planet, the United Nations has defined the 2030 Agenda for Sustainable Development, including economic, social, and environmental sustainability as three pillars. This thesis work is aimed at building a sustainability evaluation framework to investigate the product, which in this study is transformer insulating liquid. READ MORE

  4. 4. Optimising processing and sensory characteristics of Bean Blue : a blue mould tofu

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Martina Näsholm; [2018]
    Keywords : soya bean; tofu; cheese; sensory properties;

    Abstract : The increase in the global population leads to increased demand for food and espe-cially protein sources. Legumes have potential to support the increased worldwide demand for protein. Faba bean is a legume with high protein content which can be grown in Sweden. READ MORE

  5. 5. Odling av sojabönor i Sverige : lönar det sig?

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Therese Tarler; [2017]
    Keywords : sojaböna; proteingröda; sojamjöl; helsvensk produktion; ekonomi; svenskt protein; alternativ proteingröda;

    Abstract : Sojabönan är en viktig proteingröda för våra enkelmagade produktionsdjur. Det sojamjöl vi använder oss av idag kommer huvudsakligen från Sydamerika och är en restprodukt från utvinningen av sojaolja. De förhållande som människor och naturen utsätts för i Sydamerikas sojaodlingar är helt oacceptabla här i Sverige. READ MORE