Essays about: "svenskt protein"

Showing result 1 - 5 of 24 essays containing the words svenskt protein.

  1. 1. Energiintag hos inskrivna katter : en observationsstudie vid ett svenskt djursjukhus

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Martin Ekegren; Amanda Nilsson; [2023]
    Keywords : energi; hospitaliserad; inappetens; infektionsavdelning; inskrivning; katt; matningsmetoder; ”refeeding syndrome”; sondmatning; skål; sprutmatning; vårdavdelning;

    Abstract : ”Resting energy requirement” (RER) är den energi som ett icke fastande djur behöver för att bibehålla energihomeostas i vila. I dagsläget finns en begränsad mängd studier gjorda på katters energibehov kopplat till RER vid inskrivning på stationärvårdsavdelning. READ MORE

  2. 2. Raps till mjölkkor – ett närproducerat proteinfoder

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Andrea Brissa Menacho; [2023]
    Keywords : miljöpåverkan; mjölkkor; mjölkproduktion; proteinfodermedel; rapskaka; soja;

    Abstract : I Sverige utfodras mjölkkor med grovfoder som vanligtvis består av vallväxter, gräs och/eller baljväxter som har en hög halt av proteiner om det är skördat i det tidiga stadiet. Det kompletteras i regel med spannmålsbaserat kraftfoder, vilket dock inte är tillräckligt för att täcka kornas proteinbehov. READ MORE

  3. 3. A comparative study of innovation rennets from Swedish ruminants: calves, kids, and lambs

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Dena Marie Bengtsson; [2023]
    Keywords : Ruminant milk; Swedish bovine rennet; Swedish kid rennet; Swedish lamb rennet; Artisanal cheese production; Rheological properties; Curd yield; Gel firmness; Innovation; Milk coagulation time;

    Abstract : The study aimed to examine Swedish innovation rennets (lamb and kid) and bovine rennets (pepsin and chymosin) in combination with species-specific milk from goat, sheep, and cow. This was accomplished by evaluating the gross composition, casein and whey protein content, casein number of the milk types, as well as rheological properties, such as curd yield, coagulation time, and gel firmness. READ MORE

  4. 4. Ökade produktionskostnader och krisberedskap : en intervjustudie från ekologiska nötköttsproducenters perspektiv

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Hanna Lundberg; [2023]
    Keywords : lantbruk; nötköttsproduktion; livsmedelssystem; livsmedelssäkerhet; försäljningskanaler; krisberedskap;

    Abstract : Kriget i Ukraina har bidragit till stora utmaningar för dagens producenter i form av ökade produktionskostnader. Kostnader för insatsvaror, el och drivmedel har skjutit i höjden vilket har bidragit till att lantbrukare tvingats skära ner sin produktion eller i vissa fall lägga ner den helt (LRF 2022b). READ MORE

  5. 5. Genbanksmaterial av ärt och åkerböna : en inventering av tillgängliga växtgenetiska resurser för förädling för svenska förhållanden

    University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Author : Linnea Svensson; [2022]
    Keywords : Pisum sativum; Vicia faba; växtgenetiska resurser; genbanker; växtförädling; svenska förhållanden; inhemskt producerat protein;

    Abstract : För att kunna trygga livsmedelsförsörjningen i världen krävs grödor som är anpassade för odling i olika klimatregioner. Genom växtförädling kan nya sorter av grödor, som är bättre anpassade, tas fram. READ MORE