Essays about: "torrsubstansintag"
Showing result 1 - 5 of 10 essays containing the word torrsubstansintag.
-
1. Effects of red and blue LED light on feed intake, feed selection and milk yield in dairy cows
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : The aim of this study was to evaluate how red and blue LED light during the daytime affects dry matter intake, feed selection, and milk yield in dairy cows. Ten multipa-rous pregnant Swedish Red cows in post-peak lactation were used. Cows were housed in a tie stall barn. READ MORE
-
2. Individual drinking water intake of dairy cows in an AMS barn
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Today’s dairy cows have high requirements of nutrients and water to give a large milk production. Factors that under normal circumstances affect drinking behaviour are cow’s eating pattern, the temperature of the water, whether the water is supplied in a water bowl or a trough, the cows’ dominance order and if the water bowl is shared with other cows. READ MORE
-
3. Grovfodrets partikelstorlek och dess inverkan på konsumtion och foderutnyttjande hos mjölkkor
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Grovfoder i form av gräs, majs eller baljväxter är den viktigaste komponenten i mjölkkors foderstat då det bidrar till att upprätthålla en normal vomfunktion. Grov-foder stimulerar tuggning och idissling som reducerar grovfodrets partikelstorlek, vil-ket krävs för att fodret ska kunna passera genom vommen. READ MORE
-
4. Mjölkproduktionssystem baserade på bete : förväntade effekter på avkastning och hälsa hos mjölkkor
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : I Sverige bedrivs i huvudsak en intensiv mjölkproduktion med en så kallad ”high input, high output”. Det vill säga en produktionsform baserad på höga andelar kraftfoder som genererar en hög mjölkavkastning. READ MORE
-
5. Utfodring med jäst (Saccharomyces cerevisiae) till mjölkkor : effekter på torrsubstansintag, våmdigestion och mjölkproduktion
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Att bibehålla en god produktion och god hälsa hos mjölkkor har alltid varit en viktig fråga för mjölkproducenter. Under en mjölkkos liv finns det perioder då kon går ner i avkastning och i foderintag. Anledningarna till en lägre mjölkavkastning kan vara flera, men problem med våmfloran eller värmestress är två anledningar. READ MORE