Essays about: "vete"
Showing result 1 - 5 of 88 essays containing the word vete.
-
1. Spridning av mjöldryga genom renkavle
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Mjöldryga (Claviceps purpurea Tul.) är en svampsjukdom som leder till stora skador på framför allt råg och vete. Den är vanligt förekommande i Europa och befaras öka i framtiden. Renkavle (Alopecurus myosuroides Huds. READ MORE
-
2. Mildly nutritious or mild and nutritious : a study on the effect of low phenolic content in wheat and rye kernels and its sensory effect on whole grain breads
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Recent studies on the dietary habits of the Swedish population show that only 30% reaches the recommended levels of dietary fibres. As a high fiber intake is associated with health benefits and a decrease in the risk of developing lifestyle disease, there may be a need for new types of fibre and wholegrain products. READ MORE
-
3. Förbättrad svensk durumveteodling : såtidpunkt, kvävegödsling och ekonomi
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : Durumvete är en art av vete som i Europa framförallt odlas runt medelhavet. Senaste årtiondena har durumvetet även börjat odlas i Sverige. Idag är det fortfarande en nischgröda och odlingen är i huvudsak fokuserad till Gotland varifrån Lantmännen köper spannmålet för att göra pasta. READ MORE
-
4. Optimalt pH-värde i åkermark för en effektiv växtproduktion : vilka rekommendationer finns i andra nordeuropeiska länder?
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : En effektiv, lönsam och hållbar växtproduktion vill de flesta lantbrukare i alla länder uppnå. Det är av största vikt att sträva efter ett optimalt pH då det är en variabel som påverkar de flesta kemiska reaktioner och processer i marken. READ MORE
-
5. Forskning och nyttjande av mykorrhiza inom nordiskt jordbruk : en litteraturstudie
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : Glomeromycota är en division svampar som bildar arbuskulär mykorrhiza (AM) med mer än 80% av alla landlevande växter. Via denna symbios får svampen kolhydrater från växten och i gengäld får växten näringsämnen. READ MORE