Essays about: "water quality"
Showing result 1 - 5 of 1135 essays containing the words water quality.
-
1. Näringsförluster från sju jordbruksområden nära Mälaren
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : Ett av Sveriges miljömål är ”ingen övergödning” vilket innebär att gödande ämnen inte ska ha negativ inverkan på människor, biologisk mångfald eller mark-och vattenanvändning (Naturvårds-verket 2023). Näringsämnena fosfor och kväve och förlusten av dessa från framför allt jordbruksmark är en av orsakerna till övergödning i sjöar, hav och vattendrag. READ MORE
-
2. Sustainable food packaging based on polyhydroxyalkanoate
University essay from Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiAbstract : The Norwegian Food Research Institute (Nofima) and the University of Borås worked together to develop this project. The commonly used packaging materials pose a serious threat to the environment, as they are produced from nonrenewable crude oil and cannot decompose naturally. READ MORE
-
3. Drysanpromenaden : ett programförslag för ett rekreativt promenadstråk längs Drysan i Skara
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Den pågående urbaniseringen tillsammans med en ökande befolkning har lett till att antalet människor som idag bor i städer jämfört med på landsbygden har ökat betydligt. I strävan efter en hållbar utveckling förespråkas förtätning, vilket i många fall innebär att urbana grönytor fragmenteras och rekreativa kvalitet kan försämras. READ MORE
-
4. Formulation development, rheological characterization, and cosmetic evaluation of gel-creams
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : Oil in water (o/w) emulsions are thermodynamically unstable systems composed of small oil droplets dispersed in a continuous aqueous phase. This means that given enough time, the two phases will separate. Pharmaceutical emulsions are used as a method of administering the Active Pharmaceutical Ingredient (API) for topical applications. READ MORE
-
5. The potential to use rhizobacteria within agricultural innovations instead of chemical inputs : taking quality and quantity of the crop into consideration
University essay from SLU/Dept. Of Plant BiologyAbstract : Plant growth promoting rhizobacteria (PGPR) are soil bacteria that occur naturally, colonize the roots of plants and can promote plant growth. PGPR isolated and used as inoculum to seed or plants is mostly marketed as a growth stimulant because it facilitates registration and reduces costs, even though PGPR may also serve as biocontrol products. READ MORE