Essays about: "äpplen"

Showing result 1 - 5 of 23 essays containing the word äpplen.

  1. 1. Kvalitetsförändringar i ’Elise’- äpplen efter öppning av ULO-lager

    University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Author : Dag Pålsson; [2023]
    Keywords : Äpplen; lagring; shelf-life; kvalité; fasthet; sockerinnehåll; livsmedelsförluster;

    Abstract : För att kunna erbjuda konsumenter svenskproducerade äpplen över en stor del av året lagras frukten i sk ULO (ultra low oxygen) -lagring. Genom att temperatur, relativ fuktighet och atmosfär reglerass kan biologiska processer, såsom respiration och etylenproduktion, kontrolleras och sänkas vilket resulterar i att frukten håller längre och har bättre kvalité över en längre tid. READ MORE

  2. 2. The best tasting pear in the world : is there a future for the cultivation of Pyrus sinkiangensis in Sweden?

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Mika Modin; [2022]
    Keywords : Fragrant pear; Korla pear; Xiang li; Pyrus sinkiangensis;

    Abstract : Pears are next to apples one of the most important fruit crops of the temperate world but only a few cultivars are being produced. There is great genetic diversity within the genus Pyrus, and the wide dispersion of the species has created pears with many different traits and qualities. READ MORE

  3. 3. Egenskaper som konsumenten värderar vid märkning av äpplen : en studie om äppelmärkning

    University essay from SLU/Dept. of People and Society

    Author : Louise Axelsson; Carl Åkerblom; [2022]
    Keywords : Äppelmärkning; konsumentstudie; äpplen; märkning; konsument; köpbeteende; Best-worst scaling; Labeling of apples; study of consumption; apples; labeling; consumer; consumer behavior;

    Abstract : Äpple är den frukt som har högst konsumtion visar en tidigare studie. Den svenska äppelodlingen har arealmässigt vuxit de senaste åren samtidigt är det hård konkurrens mot importerade äpplen på marknaden. Största delen av äppelodlingarna finns i Skåne. READ MORE

  4. 4. Binuclear zinc transcription factors and the regulation of patulin biosynthesis in the filamentous Ascomycete Penicillium expansum

    University essay from Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Author : Robert Hansen Jagrelius; [2021]
    Keywords : secondary fungal metabolism; penicillium expansum; patulin; binuclear zinc transcription factors; dimerization; deepcoil; Biology and Life Sciences;

    Abstract : This thesis investigated the regulation of patulin production in Penicillium expansum in relation to fungal global regulators as well as the cluster-specific binuclear zinc transcription factor (BZTF) patL in silico. It also explored the state of BZTF research in filamentous ascomycetes fungi, and questioned if results in Saccharomyces cerevisiae can be freely translated to other taxonomic groups. READ MORE

  5. 5. Växtförädlingsmål för framtida äppelförädling ur förädlares och odlares perspektiv

    University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Author : Josefine Monell; [2021]
    Keywords : växtförädling; äpple; Malus;

    Abstract : Äpplen utgör den mest odlade frukten i Sverige och det finns en lång tradition av att producera äpple i hela Norden. För att kunna säkerställa en fortsatt produktion även i framtiden krävs en inhemsk förädling för att framställa nya sorter som kan möta framtidens utmaningar med ett förändrat klimat, effektivare lagring och förändrade preferenser från slutkonsumenten. READ MORE