Essays about: "Animaliskt ursprung"
Showing result 1 - 5 of 8 essays containing the words Animaliskt ursprung.
-
1. Identification of antistatic/antifogging agents in polymers, including used plastic packaging
University essay from KTH/KemiAbstract : Huvudmålet i projektet var att analysera det vanligt förekommande additivet glycerolmonostearat, GMS, i plastprover. Projektet är en del av ett samarbete mellan KTH och det norska företaget Norner. READ MORE
-
2. The importance of livestock for food security and nutrition in Sub-Saharan Africa
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : In Sub- Saharan Africa 222 million people suffer from undernourishment, making it the region with the highest prevalence of undernourishment in the world. The prevalence of household livestock ownership is high in the region, making livestock’s influence on undernourishment and food security an interesting aspect to further examine. READ MORE
-
3. Smärta hos nötkreatur : med fokus på smärtbedömning
University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistryAbstract : Syftet med denna litteraturstudie var att ge en översikt över smärtbegreppet och vilka metoder som använts för att bedöma smärta hos nötkreatur. Dessutom undersöktes de huvudsakliga smärttillstånden då smärta behöver bedömas hos nötkreatur och hur de kan behandlas. READ MORE
-
4. Animaliska livsmedel på schemat : hem- och konsumentkunskap för grundskolans årskurs 7–9
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : En allt mindre andel av Sveriges befolkning är verksam inom jordbrukssektorn. Samtidigt ökar såväl konsumtion som import av kött och flertalet andra livsmedel av animaliskt ursprung. Frågor rörande produktion av animaliska livsmedel engagerar allmänheten och får ofta stort utrymme i media. READ MORE
-
5. Proteinbaserade filmer för användning till livsmedelsförpackningar : en litteraturstudie med syfte att granska aktuell forskning kring proteinbaserade filmer som komplement till livsmedelsförpackningar
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Globalisering och en ökad efterfrågan av livsmedelsprodukter har bidragit till att hög-kvalitativa förpackningar är av stort intresse. Då dessa livsmedelsförpackningar idag har nackdelar såsom ohållbara framställningsmetoder, skadliga för hälsa och miljö samt otillräcklig kvalité krävs att industrin utvecklar nya förpackningsmaterial. READ MORE