Essays about: "Dietary Recommendations"

Showing result 1 - 5 of 19 essays containing the words Dietary Recommendations.

  1. 1. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Linnéa Andersson; [2023]
    Keywords : Näringsinnehåll; miljö; komjölk; växtbaserade alternativ;

    Abstract : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. READ MORE

  2. 2. Viktminskning av katter : motivation, tillvägagångsätt och utmaningar bland kattägare i Sverige

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Felicia Palm; [2023]
    Keywords : katt; övervikt; fetma; viktminskning; motivation; utmaningar; beteendeförändringar;

    Abstract : Många katter i dagens samhälle är överviktiga, vilket kan få betydande negativa konsekvenser för deras hälsa och välmående. Flera studier har emellertid visat att det är svårt att uppnå långsiktig viktminskning hos katter när det genomförs i hemmiljö och många ägare avbryter viktminskningen innan katten nått sin målvikt. READ MORE

  3. 3. Emission and Dietary Policy-interventions for Differentiated Fish Products : A QUAIDS Analysis Using Scanner Data

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Tobias Nilsson; [2022]
    Keywords : Emission-tax; Seafood; Dietary Recommendations; GHG mitigation; Sweden; QUAIDS; Scanner data;

    Abstract : Internalizing the Social Cost of Carbon (SCC) into the price of fish is a requisite action considering Sweden’s obligations under the Paris Agreement. However, bluntly taxing all seafood may conflict with Swedish authorities’ dietary recommendations. READ MORE

  4. 4. Policies for reduced consumption of animal-sourced food: What influences acceptability?

    University essay from Stockholms universitet/Stockholm Resilience Centre

    Author : Johanna Gulliksen; [2022]
    Keywords : acceptability; policy acceptability; sustainable food consumption; plant-based diets; food policy; Sweden; Swedish food consumption;

    Abstract : The food industry is one of the main contributors to anthropogenic emissions of greenhouse gases. The greatest impact is caused by production of animal-sourced foods. To reduce the planetary burden, a dietary shift from animal-based to more plant-based foods is necessary. Policy interventions are tools to achieve such a shift. READ MORE

  5. 5. Appraisal of treatment guidelines for the management of cardiovascular problems in ADHD : A systematic review

    University essay from Örebro universitet/Institutionen för medicinska vetenskaper

    Author : Rohnia Khalil; [2022]
    Keywords : ;

    Abstract : Background and aim: Recent evidence reveal that there is an increased risk of cardiovascular disease in individuals with attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD), yet no studies have investigated guidelines in the context of cardiovascular health. Our aim is to fill this knowledge gap, to investigate what recommendation clinical practice guidelines (CPGs) provide regarding ADHD medications and cardiovascular risk factors in the context of cardiovascular diseases. READ MORE