Essays about: "Dietary sources of iron"
Found 4 essays containing the words Dietary sources of iron.
-
1. Detection of metals and trace elements in rice in Matlab, Bangladesh: A descriptive study
University essay from Uppsala universitet/Internationell mödra- och barnhälsovård (IMCH)Abstract : Rice is the staple food for almost half of the global population, including Bangladesh. This may be problematic, as rice may be contaminated with toxic metals, like arsenic (As), cadmium (Cd), lead (Pb) due to industrialization, overuse of cultivating land, fertilizers and pesticides. READ MORE
-
2. Växter som en källa till järn i maten
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : På senare tid har konsumenter visat ett ökat intresse för näringsmässig kvalitet som innehåll av vitaminer, mineraler och bioaktiva ämnen hos frukt och grönsaker. Samtidigt är järnbrist den vanligaste och mest utbredda typen av näringsbrist globalt, även i industrialiserade länder. READ MORE
-
3. Consumption of dietary iron sources among Tajik women
University essay from Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapAbstract : Järnbrist orsakad av anemi är en av de vanligaste sjukdomarna i utvecklingsländer. Anemi påverkar arbetsförmågan och är därmed ett hinder för utveckling både för individer och för länder. I Tadzjikistan antas mer än 40 % av alla kvinnor lida av denna sjukdom, som i många fall går att förebygga med en väl sammansatt kost. READ MORE
-
4. Dietary factors and food preparation techniques related to iron absorption : Knowledge and practice in the Kandal Province, Cambodia
University essay from Institutionen för kostvetenskapAbstract : Introduction Malnutrition and coexisting micronutrient deficiencies are common in the developing world. A high prevalence of anemia is found in Cambodia with children and women being the most affected. Anemia is defined as lack of red blood cells, resulting in impaired blood function and poor oxygen transport. READ MORE