Essays about: "Dietary supplements"

Showing result 1 - 5 of 15 essays containing the words Dietary supplements.

  1. 1. A Comparative Analysis of Consumer Markets for Bilberry-based Dietary Supplements in Sweden and China : Exploring Differentiating Factors and Their Implications for Marketing

    University essay from Uppsala universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik

    Author : Minglu Zou; [2023]
    Keywords : ;

    Abstract : .... READ MORE

  2. 2. Sustainable utilization of waste and by-products from the meat industry

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Anton Glimåker; [2023]
    Keywords : Food waste; sustainability; protein; bioactive peptides; enzymes;

    Abstract : The purpose of this research was to summarise existing scientific literature on waste and by-products from the meat industry and suggest how the meat industry can use it in order to reduce environmental damage, increase food availability and contribute to the achievement of the Sustainable Development Goals. The report is a literature study were several databases were used. READ MORE

  3. 3. Brännässla (Urtica dioica L.): Bioaktiva komponenter och funktionella egenskaper

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Matilda Wetterholm; [2023]
    Keywords : Urtica Dioica L.; bioaktiva komponenter; hälsa;

    Abstract : Urtica dioica L. (UD) eller brännässla har använts i tusentals år som traditionell medicin och i kosten. Litteraturstudien syftar till att undersöka vilka bioaktiva komponenter som finns i nässla och dess funktionella egenskaper med fokus på hälsa. Brännässlan är känd som ett ihärdigt ogräs som orsakar smärtsam klåda. READ MORE

  4. 4. Food choices in physically active individuals with regard to sustainability

    University essay from Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Author : Cosima Nuszbaum; [2022-08-19]
    Keywords : food choices; food selection; sustainability; protein; performance;

    Abstract : (1) Background: Food choices among consumers can have an impact on the total climate carbon footprint from food consumption. To decrease those emissions, a change in dietary habits is necessary. The recommendation for a shift towards a more sustainable diet is decreasing the amount of animal-based foods and increasing plant-based foods. READ MORE

  5. 5. Råmjölkens användningsmöjligheter och egenskaper : the uses and properties of colostrum

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Signe Magnussen; [2022]
    Keywords : råmjölk; näringsämnen; bearbetning; livsmedel;

    Abstract : Råmjölken är den första mjölken som däggdjur producerar efter födsel. Råmjölken är rik på makro- och mikronäringsämnen, immunmodulatorer och tillväxtfaktorer. Råmjölken produceras ungefär de tre första dagarna efter födseln. Kon producerar mer råmjölk än vad kalven behöver. READ MORE