Essays about: "ESBL E. coli"
Showing result 1 - 5 of 13 essays containing the words ESBL E. coli.
-
1. Hundägares motivation till utfodring med färskfoder och deras inställning till sterilisering av foder: en enkätstudie
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Att utfodra sin hund med färskfoder, även känt som Raw meat based diets (RMBD), har ökat i popularitet de senaste åren. Förespråkare av dieten menar att den är överlägsen traditionella våt- och torrfoder gällande näringsinnehåll och positiva effekter på hundens hälsa. READ MORE
-
2. Is there a difference between K1 capsule antigen on E.coli that causes sepsis compared to ESBL- producing E.coli?
University essay from Uppsala universitet/Science for Life Laboratory, SciLifeLabAbstract : The incidence of sepsis is a growing problem worldwide with a high mortality rate. K- capsule antigens are becoming more dangerous than before. READ MORE
-
3. Orsakar utfodring med färskfoder en ökad utsöndring av vissa patogena bakterier i faeces hos hund?
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Att utfodra hundar med färskfoder är en trend som den senaste tiden har ökat mycket i popularitet. Färskfoder är ett generellt begrepp för foder som innehåller en mald blandning av rått kött, inälvor samt olika sorters grönsaker. READ MORE
-
4. Detection of plasmid families carrying ESBL genes in clinical and environmental E. coli and K. pneumoniae isolates
University essay from Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapAbstract : Extended Spectrum β-Lactamases (ESBLs) are produced by the Enterobacteriaceae bacterial family, mainly by E. coli and K. pneumoniae. As these species are some of the main causes of urinary tract infections and sepsis, ESBL-production is of major concern. READ MORE
-
5. The Impact of Water Chlorination on Faecal Carriage Rates of Antimicrobial Resistant Bacteria in Bangladeshi Children
University essay from Lunds universitet/Avdelningen för Teknisk vattenresursläraAbstract : Can drinking water chlorination reduce the spread of antimicrobial resistant bacteria? Antimicrobial resistance (AMR) is one of today’s most pressing global health threats, accounting for an estimated 700,000 deaths per year (WHO, 2019). The WHO has emphasized the need for effective sanitation and hygiene measures in order to reduce the incidence of infections caused by antimicrobial resistant bacteria (WHO, 2015). READ MORE