Essays about: "Ekologisk mjölk"
Showing result 1 - 5 of 24 essays containing the words Ekologisk mjölk.
-
1. Ko och kalv tillsammans i mjölkproduktion : fältförsök på två ekologiska gårdar
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Syftet med den här studien var att undersöka hur kalvar inom ekologisk produktion som tillåts dia sin mor ökar i vikt under diperioden. Vidare studerades kornas mjölkproduktion och celltal under och efter diperioden. Försökskalvarna hölls med korna under dagtid och separerades nattetid. READ MORE
-
2. Etiska aspekter på grishållning
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Grisen har sedan långt tillbaka i tiden varit en viktig källa till kött för människan och än idag är griskött populär mat i stora delar av världen. Till skillnad från exempelvis får och kor, som hålls för såväl kött som ull respektive mjölk, hålls grisar med det primära syftet att förse människan med produkter från dess döda kropp. READ MORE
-
3. An estimation of environmental impacts of dairy farming : a cost benefit analysis of dairy farming in Sweden
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : The production of dairy products has both negative and positive external effects on the environment. Positive and negative external effects can be monetized and defined as environmental benefits and costs. Balancing environmental costs and benefits is crucial to prevent market failures. READ MORE
-
4. Management practices’ effect on milk production, somatic cell count and mastitis in Swedish organic dairy farms
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : The most common animal health problem in organic dairy production is mastitis. It is considered to be one of the most serious welfare problem in dairy production, as well as an economic problem as it often leads to a reduced milk yield and reduced profit. READ MORE
-
5. Fallstudie om lönsamheten att ställa om från konventionell till ekologisk mjölkproduktion
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Ett svängande konventionellt mjölkpris de senaste åren har gjort att många mjölkbönder söker lösningar för att få en bättre ekonomi i sin produktion. Den ekologiska mjölkproduktionen har varit stabilare sett över tid om man jämför mot den konventionella, därför tror vi att många ställt om sin produktion till ekologisk på grund av detta. READ MORE