Essays about: "Fresh fruits and vegetables"
Showing result 6 - 10 of 23 essays containing the words Fresh fruits and vegetables.
-
6. Vilken roll kan privathushållens odling av ätbara grödor spela, när det gäller inhemsk matproduktion? : en studie av egnahemsträdgårdar i områdena Håkanstorp, Johanneslust och Rostorp
University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Abstract : Trädgårdarna i egnahemsområdena Rostorp, Håkanstorp och Johanneslust i Malmö planerades för odling och var tänkta att ge de boende en ökad självförsörjandegrad. De anlades på en av världens bästa jordbruksmarker, trädgårdarna och en del av växtmaterialet som planterades vid byggåren finns kvar. READ MORE
-
7. En utredning av Nyckelhålet med fokus på miljömässig hållbarhet : ger kriterierna vägledning för Livsmedelsverkets kostråd ”ät grönare”?
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Diskussionen om klimat och miljö tar allt större plats i vår vardag och under de senaste åren har livsmedelsproduktionens koppling till dessa ämnen uppmärksammats. Medvetenheten om vilka livsmedel som är miljömässigt hållbara ökar och mycket forskning tyder på att livsmedel baserade på vegetabiliska råvaror har lägre klimatpåverkan i koldioxidutsläpp såväl som vattenanvändning och landanvändning än animaliska livsmedel. READ MORE
-
8. Shelf life of fresh-cut fruits and salad leaves treated with Pulsed Electric Field (PEF)
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : Application of Pulsed Electric Field (PEF) treatment on five fresh commodities was analysed for the changes in the metabolic and physiological effects on their shelf life. Treatment parameters were optimised in order to achieve uniform electroporation on the samples, which was analysed by Propidium Iodide staining for the leaf samples. READ MORE
-
9. Urtica dioica, a weed with many possibilities
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The aim of this study was to investigate the nutritional value of Urtica dioica and suggest the application of U. dioica as part of a healthy diet. U. dioica, or commonly known as stinging nettle, is a perennial plant growing almost all over the world. READ MORE
-
10. Food waste conversion : A study on how conversion can reduce in-store food waste in Swedish supermarkets
University essay from Högskolan i Jönköping/IHH, Centre of Logistics and Supply Chain Management (CeLS)Abstract : Problem: Food waste is a major issue from both an environmental as well as an economic perspective. In Europe alone, 90 million tons of food is wasted in the food supply chain every year. In order to reduce these excessive costs and the environmental impact, new food waste management strategies need to be developed and established. READ MORE