Essays about: "Genotyp"

Showing result 1 - 5 of 39 essays containing the word Genotyp.

  1. 1. Mutationer i ASIP och MC1R som påverkar ullens färg hos Gotlandsfår

    University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Author : Moa Eriksson; [2023]
    Keywords : agouti; ASIP; mutation; ullfärg;

    Abstract : Gotlandsfår har avlats för en jämn och klar ull. Ullfärgen varierar mellan vit till svart, men marknaden önskar ull mellan ljusgrå och mörkgrå. Genom studier på gener associerade med ullfärgen blir det lättare att förstå deras roll vid pigmenteringen. READ MORE

  2. 2. Kan tillsats av ett kommersiellt inokulum öka koloniseringen av mykorrhiza och förbättra växters vigör? : en undersökning av växters fenotyp i samband med arbuskulär mykorrhiza i besksöta (Solanum dulcamara)

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Loka Cehlin Norrman; [2022]
    Keywords : Solanum dulcamara; besksöta; mykorrhiza; AM; DSE; Inokulering; genotyp; fenotyp; friland; odlingskammare;

    Abstract : Vi lever i en evigt föränderlig värld där dagens miljöförändringar i samband med en ökad population ställer höga krav på våra bönder att producera starka och motståndskraftiga grödor. Ett sätt att bemöta dessa problem kan vara att använda sig av naturliga biostimulanter i sin odling som förbättrar växternas allmänna tillstånd. READ MORE

  3. 3. Baking quality of winter wheat : the effect of variety, cultivation site and nitrogen supply

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Linnéa Gustafsson; [2022]
    Keywords : bread; baking quality; winter wheat; variety; cultivation site; nitrogen supply; genotype; environment;

    Abstract : Wheat is the most important cereal crop for breadmaking. Different wheat varieties tend to yield varying bread quality, which is affected both by genotype and environmental factors. The present study aims to investigate the genetic and environmental effect on bread quality. READ MORE

  4. 4. Relation between αs1-casein, proteolytic activity and composition of milk from Swedish goats

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Emma Larsson; [2021]
    Keywords : swedish goat milk; αs1-casein; total proteolysis; plasmin; plasminogen; spectrophotometry;

    Abstract : In the recent decade, locally produced food has gained in interest among Swedish consumers. Consumer values for buying local food has to do with concerns about diversity, purity and authenticity of food as well as a desire to support rural areas. One type of product that has gained in interest is locally produced goat cheese. READ MORE

  5. 5. Development of a new quantitative PCR analysis method for HIV-1

    University essay from KTH/Proteinvetenskap

    Author : Jacob Schöldström Degenne; [2021]
    Keywords : qPCR; HIV; HIV-1; Primer; Probe; TaqMan; Genotype; Sensitivity; Specificity; qPCR; HIV; HIV-1; Primer; Probe; TaqMan; Genotyp;

    Abstract : På grund av planerat tillverkningsstopp av instrumenten som används idag på Octapharma AB, så syftar detta projekt till nyutvecklingen av en kvantitativ PCR analysmetod för detektion av HIV-1 i human blodplasma, genom TaqMankemi. Projektet inkluderade design, testning och utvärdering av olika set av primer och probe sekvenser. READ MORE