Essays about: "Hälsobefrämjande ämnen"

Found 2 essays containing the words Hälsobefrämjande ämnen.

  1. 1. Differences among variety samples of Avena strigosa regarding β-glucan, tocopherols, tocotrienols and avenanthramides

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Maria Smitterberg; [2013]
    Keywords : oats; Avena strigosa; β-glucan; tocopherols; tocotrienols; avenanthramides; steeping; false malting; variety sample variation;

    Abstract : Oats (Avena spp.) is a cereal crop mainly used in food and feed applications. Com-mon oats (Avena sativa) has gained attention because of health supporting proper-ties and potential in reducing the risk of chronic diseases, related to its bioactive compounds β-glucan, tocopherols, tocotrienols and avenanthramides. READ MORE

  2. 2. Grönkål - kan det odlas mer än bara till jul?

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Josefin Svensson; [2013]
    Keywords : Grönkål; ; Hälsobefrämjande ämnen; ; Glykosinolater; ; Karotenoider; Vitamin C; Torrsubstans; Tidigare planteringstidpunkt och skörd;

    Abstract : Grönkål är en gröda med många fördelar både för den som odlar men framförallt för den som konsumerar grödan. Den har ett rikt innehåll av hälsobefrämjande ämnen så som fibrer, mineraler, vitaminer och glykosinolater m.m. READ MORE