Essays about: "HACCP"

Showing result 6 - 10 of 12 essays containing the word HACCP.

  1. 6. Implementation of a quality management system in food production

    University essay from SLU/Dept. of Microbiology

    Author : Jenni Nordenskjöld; [2012]
    Keywords : quality management systems; BRC; standard; quality; food safety; food production; FSSC 22000; interview;

    Abstract : The aim of this study was to investigate how the process of implementing a quality management system for food safety was handled in four different food producing companies in Sweden. The aim was also to analyze what difficulties the companies face and the possibilities that arise when certified. READ MORE

  2. 7. "Hummus original" från Maxo´s Food AB : med eller utan konserveringsmedel?

    University essay from SLU/Dept. of Microbiology

    Author : Anna-Maria Hallin; [2010]
    Keywords : Hummus original ; kikärtsröra; HACCP; Svampprov; Bakterieprov;

    Abstract : Syftet med examensarbetet var att studera produkten ”Hummus original”, kikärtsröra, frånföretaget Maxo´s Food AB. Önskemål från företaget och konsumenter var att kunna ta bort ettav de båda konserveringsmedlen, E211 och E202, i produkten. READ MORE

  3. 8. Gårdsslakteri

    University essay from SLU/Dept. of Rural Buildings and Animal Husbandry [LBT]

    Author : Daniel Andersson; Charlotte Malmqvist; [2007]
    Keywords : slakterier; gårdsslakterier; livsmedelsproduktion; gårdsslakt; djurvälfärdsfrågor; slaktlokaler;

    Abstract : Eftersom vi har ett eget stort intresse för djurvälfärdsfrågor och produktion av livsmedel med hög kvalitet har vi valt att fördjupa våra kunskaper inom gårdsslakt. I en tid där vi går mot allt färre stora slakterier, som leder till långa transporter för djuren och resulterar i ökad stress och skaderisk, så känns detta extra aktuellt. READ MORE

  4. 9. The use of water treatment SCADA data to quantify microbiological hazardous events and risks arising - A case study from Sweden

    University essay from Lunds universitet/Riskhantering (CI); Lunds universitet/Ergonomi och aerosolteknologi; Lunds universitet/Avdelningen för Riskhantering och Samhällssäkerhet

    Author : Per Nilsson; [2006]
    Keywords : Microbial safety risk management quantitative risk assessment QMRA HACCP water safety plan microrisk scada CUSUM statistical process control; Technology and Engineering;

    Abstract : .... READ MORE

  5. 10. Use of Quantitative Microbial Risk Assessment (QMRA) as a Tool in the Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP) Management System for Water Treatment Plants - Especially for Development of Critical Limits

    University essay from Lunds universitet/Ergonomi och aerosolteknologi; Lunds universitet/Riskhantering (CI); Lunds universitet/Avdelningen för Riskhantering och Samhällssäkerhet

    Author : Rebecka Thorwaldsdotter; [2006]
    Keywords : water safety plan; HACCP; QMRA; risk management; quantitative microbial; risk assessment; WSP; microrisk; SCADA; microbial safety; @RISK; Technology and Engineering;

    Abstract : .... READ MORE