Essays about: "Ldl fat"

Showing result 1 - 5 of 6 essays containing the words Ldl fat.

  1. 1. Fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött med koppling till human hälsa

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Fanny Lagerström; [2023]
    Keywords : Vilt; Vildsvin; Vildsvinskött; Gris; ; Fläsk; Fläskköt; Fettsammansättning; Fettsyror; Mättat Fett; ; Omättat Fett; Fleromättat Fett; Aminosyror; HDL; LDL; Transfett; Trikiner; Trikinos;

    Abstract : Detta är en litteraturstudie vars syfte är att undersöka fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött och jämföra dessa för att vidare kunna koppla insamlad information till humana hälsoaspekter. Fetter är en viktig del av en hälsosam kost och det är därför viktigt att förstå vilka typer av fetter man bör få i sig samt vilka man bör undvika. READ MORE

  2. 2. An evaluation of the role of PromOat® on the stability of oil-in-water emulsions

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Bernardo Paul; [2020]
    Keywords : oat β-glucans; emulsion stability; critical overlap concentration; droplet profiling; depletion; food technology; livsmedelsteknologi; Technology and Engineering;

    Abstract : Background. In the past years, there has been a major shift towards the consumption of healthier, more sustainable, and more convenient food products. These trends have triggered a response from the food industry, instigating the reformulation of several products. READ MORE

  3. 3. Water holding capacity and viscosity of ingredients from oats : the effect of b-glucan and starch content, particle size, pH and temperature

    University essay from Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Author : Sofia Berggren; [2018]
    Keywords : Oats; β-glucan; water holding capacity; viscosity; Solvent Retention Capacity; Rapid Viscosity Analyzer;

    Abstract : Oats is a crop that contains a high amount of fiber, protein and fat, but like all other crops it contains mostly starch. In this study the focus has been oat flours and brans with different b-glucan content. READ MORE

  4. 4. Glucose and its association with metabolic factors and biomarkers in patients experiencing symptomatic knee osteoarthritis : A cross-sectional study

    University essay from Högskolan i Halmstad/Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskap

    Author : Frida Olsson; [2018]
    Keywords : Knee osteoarthritis; metabolic syndrome; LDL; HDL; cholesterol; glucose; HbA1c; visceral fat; low-grade inflammation;

    Abstract : Background Osteoarthritis (OA) is a long-term chronic disease that affects the joints and creates stiffness, pain and impaired movement. Knee osteoarthritis is the most common form of OA and affects all tissues of the joint, including bone, muscles, synovia, and cartilage. READ MORE

  5. 5. Does coconut fat have beneficial effects on blood cholesterol in healthy adults? - a systematic review

    University essay from Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Author : Arghanoon Farhikhtah; Eddie Grahn; [2013-05-31]
    Keywords : coconut fat; cholesterol;

    Abstract : Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition Sammanfattning Titel: Har kokosfett gynnsamma effekter på blodkolesterol hos friska vuxna? - en systematisk översiktsartikel Författare: Arghanoon Farhikhtah och Eddie Grahn Handledare: Lena Hulthén Examinator: Frode Slinde Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Examensarbete, 15 hp Datum: 2013-05-23 Bakgrund Kokosfett har fått mycket uppmärksamhet för sina påstådda positiva hälsoeffekter. Fettsammansättningen i kokos består av cirka 90 % mättade fettsyror. READ MORE