Essays about: "Livsmedelslagstiftning"

Showing result 1 - 5 of 7 essays containing the word Livsmedelslagstiftning.

  1. 1. Livsmedelsinspektörens nuvarande och framtida roll för minskat matsvinn : livsmedelsinspektörens perspektiv

    University essay from SLU/Dept. of Energy and Technology

    Author : Neda Yadegari; Haura Abas; [2023]
    Keywords : matsvinn; matavfall; livsmedelsinspektör; miljö-hälsoskyddsinspektör; lagstiftning; tillsyn;

    Abstract : En tredjedel av all den producerade livsmedel som avses för konsumtion i världen förloras eller slösas bort. Detta kan leda till ett omfattande problem ur ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. READ MORE

  2. 2. Branschriktlinjer ur olika perspektiv : en fallstudie om revidering av branschriktlinjer för kontroll av mjölkens kvalitet

    University essay from SLU/Dept. of Energy and Technology

    Author : Carin Eriksson; [2023]
    Keywords : livsmedelslagstiftning; livsmedelstillsyn; branschriktlinjer; mejeri; obehandlad mjölk;

    Abstract : Betydande delar av den lagstiftning som livsmedelsföretagare har att förhålla sig till är målstyrd, vilket innebär att det för flera lagstiftningsområden finns en flexibilitet kring hur lagkraven ska uppnås. För att underlätta för företagare har flera branscher, bland annat mejeribranschen, tagit fram branschriktlinjer, där det beskrivs hur olika verksamheter kan arrangeras för att möta lagkraven. READ MORE

  3. 3. Food safety in land-based shrimp productions : establishment of a HACCP plan at VegaFish AB

    University essay from SLU/Dept. of Microbiology

    Author : Karin Bothén; [2015]
    Keywords : HACCP; food safety; biofloc; shrimp; land-based aquaculture;

    Abstract : The aquaculture industry is on a global scale becoming acutely aware of the demand for increased and intensified production systems to supply people with food fish. Moreover there are requirements for these systems to be more ecologically sound managements. READ MORE

  4. 4. Kvalitetskontroll av certifierade företag inom livsmedels-branschen - en jämförelse

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Jonathan Skager; [2015]
    Keywords : kvalitetskontroll; offentlig kontroll; standard; livsmedelsverket; certifieringsorgan; livsmedelskontroll;

    Abstract : The aim of the study was to provide an overview of how the quality control system of certified companies is structured in the food industry. But also to investigate, why the quality controls are necessary from both the authority and the certification bodies and investigate if the system can be streamlined. READ MORE

  5. 5. Matsvinn i butik - hur påverkar livsmedelslagstiftningen?

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Helena Martinsson; [2014]
    Keywords : matsvinn; livsmedelslagstiftning; märkningslagstiftning; bäst före-datum; sista förbrukningsdag;

    Abstract : Stora mängder livsmedel kastas i onödan och det sker i flera led i distributionsked-jan. Från primärproduktion till slutkonsument slängs mat av olika anledningar. Det är i hemmet mest mat kastats men även i tidigare led kastas betydliga mängder. READ MORE