Advanced search

Found 4 essays matching the above criteria.

  1. 1. Insekter till middag! : är Sverige redo för en ny matkultur?

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Nikolina Ström; [2022]
    Keywords : Insekter; Livsmedel; Hållbarhet; Matkultur; Entomofagi;

    Abstract : Är Sverige redo för en ny era i sin matkultur? Vi har gjort det förut och vi kan göra det igen! Entomofagi! Äta insekter? Svensk matkultur har ändrats mycket genom tiden och förändras fortfarande, kommer insekter kunna bli ett populärt alternativ på marknaden tro? Förr åt vi varken pasta, pizza, falafel eller sushi. Det har vi delvis medlemskapet i EU att tacka för, då det medförde bland annat frihandelsavtal inom EU. READ MORE

  2. 2. Improving Food Recipe Suggestions with Hierarchical Classification of Food Recipes

    University essay from KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Author : Pedram Fathollahzadeh; [2018]
    Keywords : collaborative filtering; content-based method; matrix factorization; recommender systems; hierarchical classification; food recipes;

    Abstract : Making personalized recommendations has become a central part in many platforms, and is continuing to grow with more access to massive amounts of data online. Giving recommendations based on the interests of the individual, rather than recommending items that are popular, increases the user experience and can potentially attract more customers when done right. READ MORE

  3. 3. Blueprint for cultivation of Jute Mallow (Corchorus olitorius) under Swedish conditions

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Shadia Awad; [2018]
    Keywords : Mediterranean peat substrate; vegetable peat substrate; BCCH scale; plant biomass; leaf area; fertilizers; cow manure; NPK;

    Abstract : Investigations were carried out in order to develop a natural science and social science approaches for introduction of new vegetable crops to the Swedish market and to meet the demographic changes in the society. The focus is on developing preliminary baselines for cultivation of jute mallow, a vegetable crop usually used in Middle East food culture. READ MORE

  4. 4. Learning from Finnish food culture : Using food culture as a way to investigate Finnishness and translating it into architecture

    University essay from KTH/Arkitektur

    Author : Josefina Petrycer; Jesper Levén; [2015]
    Keywords : Stockholm; Finland; food; architecture; vernacular; culture; restaurant; gallery; bar; event; travel;

    Abstract : Frågeställning Hur översätter man och representerar ett lands kultur genom arkitektur?  Går det att skapa en mer lättillgänglig arkitektur genom vår metod och ingång? Ingång/Metod Genom en folklig ingång studera landets matkultur/traditioner kring mat samt tillhörande miljöer lära sig om landet. Tillämpning Finska institutet är en kulturinstitution avsedd att främja finsk kultur och sprida denna i Sverige. READ MORE