Essays about: "Meat alternatives"

Showing result 16 - 20 of 37 essays containing the words Meat alternatives.

  1. 16. En utredning av Nyckelhålet med fokus på miljömässig hållbarhet : ger kriterierna vägledning för Livsmedelsverkets kostråd ”ät grönare”?

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Elsa Ramberg; [2019]
    Keywords : Nyckelhålet; miljömässig hållbarhet; hälsa; Vegetabiliska alternativ till kött och mejeri; SLVFS 2015:1;

    Abstract : Diskussionen om klimat och miljö tar allt större plats i vår vardag och under de senaste åren har livsmedelsproduktionens koppling till dessa ämnen uppmärksammats. Medvetenheten om vilka livsmedel som är miljömässigt hållbara ökar och mycket forskning tyder på att livsmedel baserade på vegetabiliska råvaror har lägre klimatpåverkan i koldioxidutsläpp såväl som vattenanvändning och landanvändning än animaliska livsmedel. READ MORE

  2. 17. Social och miljömässig hållbarhet för alternativ till avlivning av tuppkycklingar

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Ronja Lindell; [2019]
    Keywords : värphöns; äggproduktion; könsbestämning; in ovo; dual purpose;

    Abstract : Tuppkycklingar av värphybrid-typ avlivas inom en dag efter att de kläckts eftersom de inte anses lönsamma att behålla för produktion av kött. Denna praxis har ifrågasatts allt oftare under senare tid vilket resulterat i utveckling av alternativa tillvägagångssätt. READ MORE

  3. 18. Naturbeteskött : ur aspekterna miljö, klimat och näringskvalitet

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Emma Larsson; [2019]
    Keywords : nötkött; naturbete; miljö; klimat; fettsyror; antioxidanter;

    Abstract : Hur livsmedelsförsörjningen ska lösas för en växande befolkning samtidigt som växthusgasutsläppen hålls nere är frågor som står högt upp både på den globala och lokala agendan. Nötkött kommer generellt sett inte väl ut med avseende på växthusgasutsläppen från produktionen. READ MORE

  4. 19. Kaninkött : ett hållbart alternativ?

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Elisabet Henriksson; [2019]
    Keywords : kaninkött; hållbarhet; hälsa; klimat;

    Abstract : Köttkonsumtionen stiger i världen, både i länder som tidigare haft stor köttkonsumtion, och i länder där konsumtionen tidigare varit begränsad av ekonomiska skäl men där befolkningen nu har råd att köpa kött i större utsträckning. Köttkonsumtionen stiger i både absoluta och relativa termer. READ MORE

  5. 20. Urtica dioica, a weed with many possibilities

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Johanna Ankarcrona; [2019]
    Keywords : Urtica dioica; quercetin; 5-O-caffeoylquinic acid; β-sitosterol; nitrate; phenolic compounds;

    Abstract : The aim of this study was to investigate the nutritional value of Urtica dioica and suggest the application of U. dioica as part of a healthy diet. U. dioica, or commonly known as stinging nettle, is a perennial plant growing almost all over the world. READ MORE