Essays about: "Mejerier"
Showing result 1 - 5 of 18 essays containing the word Mejerier.
-
1. Utmaningar och möjligheter för mindre mjölkkobesättningar i Sverige : en kvalitativ studie med fokus på djurvälfärd, smittskydd och klimatanpassning
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Mjölkproduktionen är en viktig del av den svenska livsmedelsförsörjningen. För att mjölkgårdar ska bidra till en hållbar sådan krävs bland annat att de har ett gott smittskydd, god djurhälsa och en klimatanpassad produktion. READ MORE
-
2. Bakteriologisk diagnostik som underlag för efterföljande åtgärder vid klinisk mastit hos nötkreatur
University essay from SLU/Dept. of Clinical SciencesAbstract : Kor och människor har under lång tid levt sida vid sida och korna har försett människor med mjölk. Processen för mjölkning har förändrats, från handmjölkning till automatisk mjölkning t.ex. i robot, och besättningarna har blivit större. READ MORE
-
3. Variation in Swedish bovine raw milk from 1995 to 2020 : focus on composition and properties
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The composition and properties of Swedish bovine raw milk are influenced by several factors which have varied over the last 25 years. Factors influencing milk quality include: bovine breed, stage of lactation, type of feed, and climate. READ MORE
-
4. Svenska gårdsmejerier : en inblick i mejeriproduktion och användandet av starterkulturer
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Mjölk och mejeriprodukter har alltid varit en viktig näringskälla världen över, och har en inverkan på både länders ekonomi såväl som hälsa. Produktionen av hantverksmässigt tillverkade ostar uppvisar en enorm variation och diversitet som har gett stora möjligheter för utveckling. READ MORE
-
5. Validation of the role of a SNP in the VPS35 gene and its effect on non-co-agulating milk in Swedish Red Cattle
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : From earlier studies, it is clear that nearly 20 % of the Swedish red (SR) dairy herd possess milk that doesn’t coagulate within 40 minutes after rennet addition. This is a problem when processing milk into cheese because lower cheese yield is the result of non-coagulating (NC) milk. An estimate of 17. READ MORE