Essays about: "Mikrobryggerier"

Found 5 essays containing the word Mikrobryggerier.

  1. 1. Brewing a Low-Alcohol Dark Wheat Beer: A Healthy Alternative with Potential on the Swedish Market

    University essay from KTH/Kemiteknik

    Author : Sofia Wedin; Rondk Weira Salim; Viktor Karlsen; [2023]
    Keywords : Öl; Ölbryggning; Veteöl; Lättöl; Bryggningsprocess;

    Abstract : Mängden öl som köps i Sverige har ökat mellan åren 2016–2021. Både försäljningen av öl med en alkoholhalt över 3,5 procent (starköl), och öl under 3,5% (lätt- och folköl) ökade betydligt. READ MORE

  2. 2. Non-alcoholic beer with maltose negative yeast strain Saccharomycodes ludwigii

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Lucas Lissner; [2018]
    Keywords : Non-alcoholic beer; Saccharomycodes ludwigii; Changed mashing; food technology; livsmedelsteknologi; Chemistry; Technology and Engineering;

    Abstract : Non-alcoholic beer is gaining more attention in the brewing industry due to the negative health and economic consequences of alcohol consumption, even smaller microbreweries are showing interest in the production of non-alcoholic beer. Producing non-alcoholic beer has been restricted to the large breweries due to the special equipment needed and the high investment costs, but by using biological methods the process can be adapted to a traditional brewing setup. READ MORE

  3. 3. Växtskydd i ekologisk humleodling : i samarbete med föreningen Humlebygget i Näsum

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Beatrice Rosdahl; [2015]
    Keywords : humle; Humulus lupulus; Phorodon humuli; Tetranychus urticae; Sphaeroteca humuli; Pseudoperonospora humuli; Föreningen Humlebygget; humletorkan i Näsum; ekologisk odling;

    Abstract : Humle, Humulus lupulus har under lång tid varit en viktig kulturväxt i Sverige. Den klättrande perennen producerar blomställningar som innehåller essentiella oljor och hartser, och används för att smaksätta öl. Förut var öl en mycket viktig källa till vätska och näringsämnen. READ MORE

  4. 4. Förutsättningar för mikrobryggerier i Sverige : hur ser marknaden för mikrobryggerier ut i Sverige idag och i framtiden?

    University essay from SLU/Rural Buildings and Animal Husbandry (until 121231)

    Author : Tobias Persson; [2012]
    Keywords : mikrobryggeri; bryggprocessen; öl;

    Abstract : Förädlingsmöjligheter av varorna man odlar i ett lantbruk är oändliga. Det finns oftast en högre vinst i att genomföra förädlingen och sälja slutprodukten än att sälja varan direkt efter skörd. Maltkornsodlare säljer oftast varan direkt efter skörd eller lagrar en tid för att kanske invänta ett bättre pris och därefter sälja. READ MORE

  5. 5. Mikrobryggerier : Etableringsfaktorer vid nystart

    University essay from Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT

    Author : Hanna-Mari Johansson; Jessica Johnsson; [2007]
    Keywords : Mikrobryggerier;

    Abstract : Denna uppsats behandlar ämnena entreprenörskap och affärsutveckling. Syftet är att vi ska undersöka bryggerimarknaden och se vilka problem som kan uppstå vid starten. Detta ska ligga till grund för planeringen av företaget XXX, som kommer att starta ett bryggeri inom de närmsta åren. READ MORE